Takida – A Perfect World

Takida är nu tillbaka med uppföljaren till "All Turns Red" från 2014, nytt sound, nya influenser och ett nytt Amerikanskt management… Resultatet blev plattan "A Perfect World", men håller verkligen takida kvaliteten?

Annons 

 

Det finns många tankar och åsikter kring Takida och deras musik, framförallt nu när dom själva påstår att dom skaffat sig ett ännu poppigare sound än dom hade tidigare haft, till och med så att fansen reagerade och helt plötsligt trodde att dom skulle bli nya Backstreet Boys, men lugna er! Nog låter det som Takida och jag kan till och med erkänna att det nog aldrig har vart så jämn kvalitet på bandets plattor som på denna.

Första spåret "Don't Wait Up" är nog en av plattans mest poppigaste låtar med en riktigt radiovänlig refräng som sätter sig i skallen direkt.
Även andra spåret "Flowerchild (The Beauty Of Stray)" som är min absoluta favorit kommer bli en av de låtarna som kommer spela hål i huvet på alla svenskar när man lyssnar på radion, riktig amerikansk radiorock..

Första smakprovet som släppets var singeln "Better", 18 mars dök den upp på alla spotifylistor och premiärspelades på varje radiokanal, trots det så fångar inte den mig riktigt, den är helt enkelt för tråkig…
Nått som bandet måste jobba på är att få bort dom så kallade "Takida låtarna", oftast finns det 5-6st låtar som sticker ut som är riktigt bra men det betyder också att det återstår 4-5 låtar som inte håller samma kvalitet och som inte känns helt färdiga…

Men nu siktar vi in oss på det positiva på plattan, "Skid Row" & "Wild Eyes" är 2 riktiga käftsmällar, tunggung med feta gitarrer och mäktiga syntslingor, lite "Breaking Benjamin"-influenser hör man allt! Bra jobbat och jag ser allt fram emot att se dessa 2 live i sommar. Bandet har med sig amerikanen Ryan Star som låtskrivare på detta album, och därmed nya influenser vilket hörs rätt klart på vissa ställen och i vissa låtar.

Powerballaden "High" sätter då punkten för Takida aka 2016 och jag kan inte mer än påstå att jag är riktigt nöjd! Fortsätt så här så och sikta mot USA som kommer detta sluta i succé..

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
BAND: Takida
ALBUM: A Perfeckt World
SKIVBOLAG: Universal Music Sweden
RELEASEDATUM: 2016-04-22
BÄSTA LÅT: Flowerchild (The Beauty Of Stray) & Wild Eyes
RB-Betyg-8_10

BANDFAKTA – TAKIDA

MEDLEMMAR
Robert Pettersson – Sång
Tomas Wallin – Gitarr
Kristoffer Söderström – Trummor
Mattias Larsson – Gitarr
Chris Rehn – Keyboards & Bas

| HEMSIDA | FACEBOOK |

DISKOGRAFI
Make You Breathe -2006
Bury The Lies – 2007
The Darker Instinct – 2009
The Bruning Heart – 2011
All Turns Red – 2014
A Perfect World – 2016

takida_press1

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar