TREAT – Ghost of Graceland

Treat är ett band som inte behöver någon större presentation och de spelar en melodiös hårdrock .Det är enkelt och okomplicerat, sköna riff och mellan varven lite bombastisk musikvägg som bär fram sången på ett perfekt sätt. Gillar man den melodiösa hårdrocken är det här verkligen en platta som man ska ha i sin samling.Texterna är vackra men har en lite melankolisk eftertänksamhet i sig. Robert har en skön röst som går från whiskyröst till ren skönsång, han sjunger med en nerv som sätter hjärtat i brand.

Annons 

 

Plattan har en röd tråd, texterna handlar om att vara sann mot sig själv, att se vem man är och vara sann mot sitt eget jag! Det är en resa från ungdomens år till dagsläget där Treat är idag, medelålders och familjefädrar. Anders berättar att de verkligen tog sig en funderare på vad det var som inspirerade de när de startade på 80-talet och den inspirationen har de försökt hitta i dag men med ett modernt sound. De ville plocka bort det som inte var ett sant sound och har haft en rad gästmusiker på plattan. Allt är skrivet med kärlek, vilket märks när plattan lyssnas igenom. De ser sig själva som ett band som vill ha en helhet på varje platta. Det ska vara en historia som berättas och den här plattan berättar om att hitta sig själv, möta sina egna demoner och hitta styrkan i att besegra dom. Det är texter som är lätta att relatera till.

Titeln på plattan Ghost of Graceland kom till eftersom Anders gillar ordet Graceland. Det är ingen flirt med Elvis utan det handlar om att de hittat sin förankring i rockens värld men också en allegori för paradiset.

Helgen den 23-24e april spelar de på Frontiers of rock i Milano och det är den europeiska releasen för den nya plattan. Den 30e april har de sitt svenska releaseparty för plattan på Fryshuset i Stockholm. Senare delen av sommaren kommer de att spela på festivaler både i Sverige och utomlands. Den svenska publiken kommer att kunna se dom bla på Helgeåfestivalen och Sabaton Open Air.

Anders avslutar samtalet med hälsningen : Jag hoppas att våra fans kommer ta sig tid att lyssna på den nya plattan .Vi tycker att vi skapat en platta fylld av kärlek och en hyllning till livet. Vi vill ut och spela det nya materialet live,möta våra fans för vi är inget utan dom!

SKRIBENT: Christina ”Stina” Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
BAND: TREAT
ALBUM: Ghost Of Graceland
SKIVBOLAG: Frontier Records
RELEASEDATUM: 2016-04-15
RB-Betyg-8_10

FAKTA – TREAT

MEDLEMMAR
Robert Ernlund: Lead vocals
Anders Wikström: Lead Guitars and vocals
Pontus Egberg: Electric Bass and vocals
Patrick Appelgren: Keyboards and vocals
Jamie Borger: Drums

| HEMSIDA | FACEBOOK | ITUNES |

Treat-Bandbild-2016

Relaterade artiklar