Tremonti – Dust (Albumrecension)

original

Annons 

 

Mark Tremonti, gitarr-virtuosen från post-grunge giganterna Creed och hårdrocksbandet Alter Bridge vilar sällan. Med sitt soloprojekt Tremonti pumpar han ut låtar som bandkamraterna i Alter Bridge inte ville använda – men som fansen förtjusas av. När förra albumet Cauterize spelades in blev det så många låtar "över" att Mark annonserade att dessa låtar kommer fansen få höra i sinom tid. Med små hintar då och då har det alltmer tydliggjorts att det kommer ett nytt album vid namn Dust med release 29:e april. 

Nu är det ute, och hur låter det?

Mark Tremonti's lägstanivå är väldigt hög, men tyvärr är detta album sämre än de mesta han släppt i olika solo-och bandkonstellationer – och konstigt nog gör det ändå att detta album är bättre än det mesta inom modern rock. Bandet är tight, texterna är okej i sanna rockteman så som svek, existens och ensamhet och riffen är bra – men det finns liksom inget man direkt fastnar vid. Jag anser att om Tremonti har en Akilleshäl så måste det ändå vara refrängerna (Med en parantes på de i min mening allt "för" plottriga speed-metal solona). Riffen och verserna är episka, men refrängerna matchar sällan, förutom på albumets bästa låt, balladen Unable To See. Med det sagt är det ändå ett väldigt väldproducerat album som ändå känns eget utan att ha en käsnla av överblivna låtar från en annan skivas B-sida.

För er som gillar Tremonti så förväntas Alter Bridge släppa sin uppföljare på 2013 års briljanta Fortress redan i höst.

Mark Tremonti är en hård arbetande och ovanligt begåvad man, och det märks. 

RB-Betyg-7_10

Bästa låt: Unable To See

Skribent: Philip Almén

 

 

Relaterade artiklar