Tremonti – Dust (Singel)

Mark Tremonti, gitarr-virtuosen från post-grunge giganterna Creed och hårdrocksbandet Alter Bridge vilar sällan. Med sitt soloprojekt Tremonti pumpar han ut låtar som bandkamraterna i Alter Bridge inte ville använda – men som fansen förtjusas av. När förra albumet Cauterize spelades in blev det så många låtar "över" att Mark annonserade att dessa låtar kommer fansen få höra i sinom tid. Med små hintar då och då har det alltmer tydliggjorts att det kommer ett nytt album vid namn Dust med release 29:e april. 

Singeln Dust är förmodligen en av de mest radiovänliga låtarna Mark Tremonti gjort, en midtempo låt med en stark refräng. Tremonti har lite lätt beskyllts för att ha för simpla riff på sina hittils två soloalbum där han mest glänser med sin tekniska kompetens på sina solon. Jag kan inte annat än att hålla med och singeln Dust är inget undantag. Det jag däremot exalteras och gläds åt är att Tremonti blir en alltmer säker frontman, bättre sångare och Tremonti som band blir allt tightare. 

 

SKRIBENT: Philip Almén (Philip.almen@rockbladet.se)

 

Relaterade artiklar