Triumf för Trivium i Tokyo

Amerikanska hårdrockarna Trivium har ännu en gång gjort en framgångsrik turné i Japan. Rockbladets Tokyo-korrespondent Stefan Nilsson fanns på plats bland headbangande japaner.

Annons 

 

Lovande japanska thrash metal-bandet Her Name In Blood agerar förband och gör som vanligt ett gediget jobb. De är ett fantastiskt liveband som alltid levererar. De spelar ofta på hemmaplan i Japan men även runt om i Asien och deras eviga giggande har resulterat i ett tajt band. Snart är det dags för detta band att gå från lovande nykomlingar till något större.

Kvällens huvudakt, Trivium från Florida, ser jag denna kväll för tredje gången här i Japan och de levererar starkt. 2007 såg jag dem göra ett kort men bra set som förband till Heaven & Hell (Black Sabbath med Ronnie James Dio på sång). Året efter gjorde de en kanonspelning på den stora Summer Sonic-festvialen, men när de denna gång kör en egen headlineturné så blir det ännu bättre.

De öppnar bra med titelspåret från den senaste skivan “Silence In The Snow”.

Trivium by Teppei3

Frontmannen Matt Heafy är halvjapan och född i Japan vilket inte skadar när han ska ta med sina japanska fans på en musikalisk resa. Och det gör han. Heafy vet hur man ska få med sig publiken och hur de vill bli underhållna.

Bandet har varit ute och spelat sedan de släppte senaste skivan “Silence In The Snow” i oktober ifjol. Det märks. Det är en samspelt orkester (med en ny trummis) som ger oss kraftfull amerikansk hårdrock av bra klass. De ser ut att ha kul uppe på scenen. De har utvecklat sitt tidiga Metallica-influerade sound till något som nu är mycket bättre och mer varierat efter sju studioalbum och en massa gig jorden runt. Även Heafys röst har utvecklats rejält och bjuder nu på en mogen stämma som passar Triviums musik mycket bra.

Från det klassika “Shogun”-albumet från 2008 får vi denna kväll “Kirisute Gomen”, “Down From The Sky” och “Into The Mouth Of Hell We March”. En annan Trivium-klassiker, “Anthem (We Are The Fire)”, är kanske kvällens bästa låt.

De avslutar ett riktigt bra gig med den fantastiska “In Waves” som extranummer.

Skribent: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Foto: Teppei
Artist: Trivium, Her Name In Blood
Arena: Tsutaya O-East, Shibuya, Tokyo, Japan
Datum: 2016-04-05

Trivium – låtlista

 1. Silence In The Snow
 2. Into The Mouth Of Hell We March
 3. Strife
 4. Rain
 5. The Ghost That’s Haunting You
 6. Anthem (We Are The Fire)
 7. Watch The World Burn
 8. Like Light To The Flies
 9. Dying In Your Arms
 10. Requiem
 11. Dead And Gone
 12. Kirisute Gomen
 13. Down From The Sky
 14. Until The World Goes Cold
 15. Pull Harder On The Strings Of Your Martyr
 16. Drum solo
 17. In Waves

Bandfakta – Trivium
Matt Heafy – sång och gitarr
Corey Beaulieu – gitarr
Paolo Gregoletto – bas
Paul Wandtke – trummor

www.trivium.org / www.facebook.com/trivium

www.facebook.com/hnibofficial

Relaterade artiklar