Alexander Durefelt – In the grace of the Woods.

In the grace of the woods är Alexanders tredje fullängdare. Han kommer från Tranås men är numera bosatt i Göteborg. Hans musik kan sättas i facket americana/heartlandrock. Skivans texter handlar om att hålla distans till olika saker, förluster och hopp. På den här skivan har han återgått till att låta mera som på sin första platta som kom 2009, Hearts on repair.

Annons 

 

Han har en vacker melankoli i sin röst, det är en sårbar nerv som gör att man tar till sig musiken. Det är vackert och finstämt samtidigt som det ligger något drömskt över det hela, musik som ger lite av den där känslan när man befinner sig i stadiet mellan vakenhet och sömn och man inte riktigt vet vad som är vad. Även om den känslan infinner sig så är det inte tråkigt och ett sömnpiller, det är behagligt och vackert.

Varje låt är som en resa, det är en historia som berättas. Det är vardagsrealism men på ett poetiskt sätt och mellan varven är det ett sagoskimmer över det hela. Han har lyckats att korsa den skandinaviska själen med vemodet som finns i americana/heartlandrocken. Titeln på skivan är också en berättelse om den hypnosterapi som han genomgått och skivan är delvis en berättelse om detta.

Alexander berättar att inspelningen av skivan har skett genom att återgå till hur skivor spelades in på 60-och 70-talet. Han vill ha den realistiska känslan som han tycker att den erans inspelningar har. Skrivarprocessen finns alltid närvarande och inspiration kan komma från lösryckta fragment från ett samtal, en film eller något som han upplever precis här och nu i vardagen.

Han har precis kommit hem från en kortare turné i Tyskland där hans musik mottogs väl. Det här är första gången som en av hans skivor har släppts i Europa. Han ligger på skivbolaget Gaphals. Det finns planer på några festivalspelningar under sommaren men inget som han kan bekräfta vilka i dagsläget.

En ny video är på gång och den har han gjort helt själv. Hans videos har en film noir känsla det är vackert med ett underliggande melankolisk mörk sida. Hans musik är kanske inte någon partymusik men den är vacker och avkopplande!

DAS001_-_AlexanderDurfelt_-_InTheGraceOfTheWoods_1440X1440pixlar300dpi

Alexander Durefelt får 8 av 10! RB-Betyg-8_10

Skribent: Christina Wernersson

Relaterade artiklar