APOCALYPSE ORCHESTRA signar med Despotz RECORDS

BILD/FOTOGRAF: Théres Stephansdotter

Sveriges "bäst bevarade hemlighet", den spännande medeltida metal-bandet “Apocalypse Orchestra” har signat med Sveriges snabbast växande skivbolag, Despotz Records.

Sextetten, som kommer från Östersjöområdet och spelar icke-traditionella instrument såsom lutor, säckpipa, mandola och även vevlira, har ett ben förankrade i medeltiden och den andra fast i modern metal.

Apocalypse Orchestra bildades genom multi-instrumentalisterna Mikael (sång, gitarr, mandola, luta och citra) och Erik (vevlira, mandola, säckpipa, körsång), som bildade ett band över deras ömsesidiga kärlek till osannolika kombinationen av folkmusik och doom metal. Med en grund av originalmusik och texter, beslutade duon även att melodier som härrör från så långt tillbaka som 1100-talet, var målet att skapa en musikalisk hyllning till medeltiden.

Låtarna berättar historier om plågor, helvetets och meningslösa krigshandlingar och lidande, en blandningen av en romantisk era i kombination med den förkrossande modern metal, som bara Apocalypse Orchestra kan leverera.

Bandet säger: "Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Despotz Records, det känns som nästa logiska steg för oss i dag. Despotz har visat att de förstår oss som band och vår musik och har visat fullt förtroende för oss."

Bandet har börjat spela in sitt debutalbum i flera slott runt om i Sverige för att fånga essensen av 1100-talet, albumet beräknas vara klar för release senare under 2016.

Despotz Records direktör Omer Akay säger, "Apocalypse Orchestra är Sveriges "bäst bevarade hemlighet" och vi kunde inte stoltare än att ha dem hos oss på Despotz."

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BILD/FOTOGRAF: Théres Stephansdotter

BANDFAKTA – APOCALYPSE ORCHESTRA

MEDLEMMAR
Erik – Guitars, mandola, lute, cittern, vocals
Mikael – Hurdy gurdy, mandola, bagpipes, backing vocals
Jonas – Guitars, backing vocals
Rikard – Bass, backing vocals
Andreas – Drums and percussion, backing vocals

| FACEBOOK | YOUTUBE |

Relaterade artiklar