Avantgardet – För Många Dyra Skor Och Döda Ögon

Sverige välsignas just nu av bra svenskproducerad musik, och allt från popsnörena till rockarna gör sig redo lagom till sommarens språngmarsch med fullspäckade scheman av spelningar på allt från festivaler till murriga klubbar á la Debaser Strand och Slakthuset. I en tid med ett virrvarr av intryck och få intryck som faktiskt består är nykomlingarna i duon Avantgardet en frisk fläkt i sammanhanget. 

Med gurglande Kalmaritiska och smärtsamma texter inbäddat i ett oslipat sound, skiljer sig duon från mängden redan vid första lyssningen. Det enda jag saknar är mer av refränger istället för en känsla av spoken word tillsammans med musik. 

Vi har Håkan Hellström, vi har Markus Krunegård och Lars Winnerbäck, men det var ett tag sen en svensk artist tacklade singer-songwriter genren på ett så här originellt sätt och ändå behåller de nakna och universella temana. Det här är musik som är svår att skaka av. 

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
BAND: Avantgardet
ALBUM: För Många Dyra Skor Och Döda Ögon
RELEASEDATUM: 2016-03-16
BÄSTA LÅT: Som Den Här Natten Glöder

RB-Betyg-8_10

 

 

Relaterade artiklar