Hellshaker – The Contract (Albumrecension)

Hellshaker är bandet som har satt Vagnhärad på kartan. Bandets grundare och frontman är Anders ”Björka” Björklund. Det är även han som skriver det mesta av allt låtmaterial,dock hjälps alla åt med resten av arbetet. Plattan har en röd tråd och den växer för varje genomspelning. Det är en snygg och en ren produktion, killarna är tajta musikaliskt och Esa Englund som sjunger har en stark pipa som ger vibbar till Grave Digger.

Det här bandets största styrka är som liveband, det är alltid ett bra röj när de står på scenen och man kan inte låta bli att bli glad när man ser dom live. Det är en ren glädjecoctail! De gjorde ett mycket bra framträdande på Skogsröjet 2015, trots att deras spelning låg tidigt på dagen var det bra med folk på den spelningen. Björka säger att de har som mål att alltid försöka göra den bästa spelningen de kan när de går upp på scen oavsett om det är 5 personer i publiken eller fullspikat.

The Contract är en klassisk Heavy Metalplatta, det är spelglädje och att det är genomsyrat med stor kärlek till den genren går inte att missa! De starkaste spåren är nr 5 Silence speaks louder than Words som definitivt är en text som många kan relatera till. Spår nr 8 Heart of a Lion är en låt som direkt satte sig i hjärtat. Gillar man den klassiska Heavy metalgenren är det här definitivt en bra investering. Det känns som grabbarna från Vagnhärad har hittat sin plats på rockhimlen och det kommer vara en stjärna som kommer att lysa starkare och starkare.

Det är som Björka säger: ”We are forged in fire made of steel!”

På plattan är det deras gamla trummis Tobias Flensburg som spelar men på grund av ryggproblem fick han sluta och i höstas tog Stefan Petterson över pinnarna .

Hellshaker får 8 av 10!
RB-Betyg-8_10
Foton: Johan Klinthammar
Skribent: Christina ” Stina ” Wernersson

Relaterade artiklar