Jay Smith – Out of life. (Singel Recension)

Alla som känner till bandet Von Benzo känner naturligtvis till frontmannen Jay Smith. För många blev han känd som den som vann idol 2010. Han har en röst som ger den där ultimata gåshuden, det finns en nerv och en sårbarhet i den som gör att man verkligen lyssnar på varje ord som han sjunger. Att det dessutom finns det där whiskyraspet i rösten gör inte saken sämre!

Annons 

 

Efter att ha följt Jay som artist på sociala medier så har det märkts att han varit upptagen med att vara ute och spela mycket. Som soloartist är han väldigt bra, det är naket och avskalat när en artist går upp på scen med endast en gitarr. Faktum är att han är än bättre som soloartist än han var i bandet Von Benzo. Plattan King of man som kom 2013 var en ny Jay som framträdde, det var bluesrock men förbannat bra, den plattan kändes väldigt ärlig och naken.

Jay säger själv att det var svårt att i början ställa om från att vara en i bandet till att bli naken på scen med endast en akustisk gitarr, men det är just den där nakenheten som blir att det blir förbaskat bra! Han kommer fortsätta att arbeta i samma anda som på King of man. Den nya singeln som är ute, Out of life är en drömmande vacker låt, den andas sommar och varm dallrande sol, det finns något drömskt över den men väldigt finstämd.

Själv säger han att han är i en sökande fas, sökande efter det perfekta soundet och rätta låtar. Under våren och sommaren kommer han att vara ute och spela runt om i Sverige. Under hösten kommer det att börjas jobba med att få fram de rätta låtarna för att så småningom komma med en ny soloplatta.

Von Benzo finns fortfarande med i tankarna men han säger själv att han inte riktigt vet om den musiken är representativ för vem han är idag, hans andra bandprojekt Reservoir Dogs ligger också på is, delvis för att trummisen flyttade till USA och det är då svårt att få ihop tid och plats för att kunna repa ihop hela projektet.

Det är med spänning som jag ser fram emot den nya plattan som förhoppningsvis är klar under vintern, blir den lika bra som King of man så luktar det guld för Jay. 

Singeln "Out of life" får RB-Betyg-10_10

Skribent: Christina Wernersson

Relaterade artiklar