Kvelertak – Nattesferd

Kvelertak är ett norskt band som inte längre behöver någon större presentation för hårdrockspubliken. De startade 2007 och idag har de sin bas i Stavanger och Oslo. Norrmännen gör överlag bra metal och Kvelertak är inget undantag.

Det här är plattan som fansen har väntat på sedan 2013 då plattan Meir släpptes och nog har det varit värt väntan! Nattesferd tar vid där Meir slutade men det finns ändå något nytt i det hela. Plattan bjuder på 9 nya spår och det brinner av en primal urkraft som samtidigt har glöden från punken. Men det finns också slingor från folkvisans toner under det tunga soundet,det hela blir en förbaskat bra mix.Bandet har växt från deras start och det här är absolut deras platta.

Bandet är nu ute på en USA-turné med bland annat Torche.Har man inte upptäckt det här bandet innan så är det här absolut plattan som man ska lyssna på.Det finns ett driv i gitarrspelet som kan få vem som helst att bli en gitarrnörd.trumgången ligger skönt mot gitarrspelet och det hela lyfter till en fullständigt skön komposition.

Favoritspåret blir Heksebrenn där refrängen är oerhört finstämd mot den hårda musikväggen.Vissa progressiva rockinslag finns i Nekrodamus.

Plattan är snyggt producerad och det finns en röd tråd genom hela plattan,det är en historia som berättas och man blir lite gråtmild när plattan tar slut.

SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
BAND: Kvelertak
ALBUM: Nattesferd
RELEASEDATUM: 2016-05-13
SKIVBOLAG: Roadrunner Records
BÄSTA LÅTEN: Heksenbrenn
RB-Betyg-9_10

BANDFAKTA – KVELERTAK

MEDLEMMAR
Erlend Hjelvik (lead vocal)
Bjarte Lund Rolland (guitar)
Maciek Ofstad (guitar)
Vidar Landa (guitar)
Marvin Nygaard (bass)
Kjetil Gjermundrød (trommer)

| FACEBOOK | HEMSIDA |

Photo credit: Paal Audestad
Photo credit: Paal Audestad

Relaterade artiklar