Lars Winnerbäck – Granit och morän (Singel)

Om Winnerbäck inte hade varit artist hade han nog hittats på Söder var och varannan dag drickandes öl på en kvarterskrog, helt så där Svennebanan medelklass-Svennson-nöjd över sitt blygsamt betalda 9-5 jobb. Winnerbäck är lite så som jag hoppas att Håkan Hellström ska låta när han blir äldre och kontemplerar sitt riviga liv och får den där bitterljuva klangen av en orden från en åldrande man. Ironiskt nog är de jämngamla.

Med singeln Granit och morän är Winnerbäck helt utan tvekan i högform. Här blandas ord och meningar man på pappret tycker inte ska kunna funka ihop att varken läsas eller sjungas, och speciell eloge till att kunna peta in ordet gewurztraminer. Detta är en konstig måttstock på att Lars Winnerbäck aldrig slutar vara briljant. Han är lika given på Sveriges pop-himmel som vitsippor, uteserveringar och pollen är givna om våren. 

RB-Betyg-8_10

Winne

Skribent: Philip Almén

Relaterade artiklar