Ny låt från Imperial State Electric: “Read Me Wrong”

Den musikaliske evighetsmaskinen Nicke Andersson är tillbaka med en ny ypperlig låt med sitt Imperial State Electric. Efter sommaren släpper bandet sin femte skiva sedan 2010.

Nicke Andersson kan inte sitta still. Han kan inte ta semester och han måste skriva nya låtar. Det ska vi vara glada för. Mannen levererar inte bara mycket musik hela tiden. Han håller alltid en hög nivå också, oavsett vilken musikstil det handlar om.

“Jag tror att det är så enkelt att jag gillar musik,” förklarar Nicke Andersson när vi nyligen träffades i Tokyo. “Jag vill spela det jag gillar. Det som jag tycker är bra inom death metal tycker jag lika mycket om som Otis Redding. Det ger mig samma känsla. Det som ligger mig absolut närmast, det är ju rock.”

ISE2

Han slog igenom med Entombed och gick sedan vidare med The Hellacopters och många andra band och projekt, inklusive ett inhopp på en reunionturné med amerikanska MC5. Sedan 2010 är Imperial State Electric hans huvudfokus. Det kliar i fingrarna på den här mannen. Att han nyligen blivit pappa har inte stoppat honom från att fortsätta med sin digra musikproduktion.

Förutom att han nu jobbar med The Hellacopters återförening så kör han på full fart med Imperial State Electric. Det är bara nio månader sedan senaste plattan “Honk Machine” släpptes men nästa platta, “All Through The Night”, är redan klar. “Vi har ju spelat in en till skiva som är färdig, som jag tyckte skulle komma ut nu i maj, men alla tyckte att det är lite väl snabbt. För då hade det varit mindre än ett år sen förra, vilket var det jag ville. Men det kommer väl att komma då i augusti så det blir exakt ett år. Men sen är ju min plan, eller förhoppning, att skivan efter det, den ska komma innan sommaren 2017. Det ska hända! Det är väl mest för att visa, dels för en själv men också för alla att det går. Nej, fan, jag gillar ju att skriva låtar och biblioteket börjar ju bli ganska fullt på demos” konstaterar Nicke.

På fredag den 13:e maj kommer det första smakprovet från den nya skivan i form av en tolvtumsvinyl. “Read Me Wrong” är en ypperlig liten låt som osar 60-talsrock som dansar på gränsen till pop. Imperials liveshower brukar ha ett högt tempo och låta mycket (“Jag gillar elgitarrer som för en massa jävla oväsen”.som Nicke säger til mig strax innan Imperial kliver upp på scen i Tokyo), men med “Read Me Wrong” kan de nu bjuda på en vacker popdänga i lugnt tempo som ett andrum mellan de högljudda elgitarrerna.

På tolvtumsvinylens B-sida finns två exklusiva spår: “I Know You Well” och en cover på The Contours “Just A Little Misunderstanding”.

 

Text och foto: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Imperial State Electric
Skiva: “Read Me Wrong” (12-tumsvinyl)
Skivbolag: Psychout Records
Releasedatum: 2016-05-13

 

Imperial State Electric – bandmedlemmar

Nicke Andersson – sång, gitarr
Dolf de Borst – bas, sång
Tobias Egge – gitarr
Tomas Eriksson – trummor

 

www.imperialstateelectric.se / www.facebook.com/imperialstateelectric

Relaterade artiklar