Ny singel från Grand Theft Culture: “No More”

Svenska Electro-Rockarna "Grand Theft Culture" släpper deras efterlängtade andra singel NO MORE idag den 6e Maj från deras kommande album, som förväntas släppas till hösten.

Annons 

 

Grand Theft Culture spelade förra helgen på Rockbladet.se's 5-års-party och imponerade både på mig och många andra, de visade att de är ett grymt bra live-band. Jag ska i ärlighetens namn erkänna att när jag lyssnat på deras musik i stereon så har jag inte alls blivit så imponerad, men när de ställer sig på scenen så växer låtarna och soundet till dess fulla potential.

Nu är det dags för en ny låt, No More, som enligt beskrivningen ska vara en mix mellan amerikansk blues och modern elektronisk rock n' roll. Jag gillar framför allt bryggorna mellan vers och refräng, där den slideande akustiska gitarren och Michel sång skulle kunna vara direkt tagen från en inspelning från ett fängelse under 40-talets Mississippi, för att sen gå rakt in i den hypermoderna elektro-rockiga refrängen, som är riktigt catchig. Det är en otroligt välkomponerad låt som säkerligen kommer spelas mycket på radio.

rb5ar-gtc-js-IMG_8325

Jag måste understryka att ni måste gå se detta band live, jag kan lova att ingen kommer gå därifrån missnöjd. Gillar ni kombinationen av blues-funk-rockiga tongångar likt Electric Boys och Dan Reed, så ta chansen att se dem live. Nästa tillfälle är på Bandit Rock Party Boat som lättar ankar den 12-13 maj.

Fler bilder från spelningen på Göta Källare finner du här

Skribent: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
Artist: Grand Theft Culture
Ny singel: No More
Release: Singel Gain/Sony Music 6 maj 2016
Genre: Elektro | Rock
RB-Betyg-7_10

Relaterade artiklar