Opeth inleder sin Europaturné i Stockholm i november

Den 17 juni i sommar ställer de sig på Ullevis scen strax innan Iron Maiden tar vid. Nu är det dessutom klart att Sveriges progressiva metal-stoltheter i Opeth drar ut på en Europaturné i höst som inleds i Stockholm och Annexet den 5 november. Biljetterna släpps på måndag den 30 maj kl 10.00.

Vi börjar kunna det vid det här laget – Opeth är utan tvekan ett av de största och viktigaste svenska banden ute i världen. De har alltid legat stegen före den övriga metalvärlden och slutar aldrig utmana sig själva genom svåra och experimentella vägar. Opeth står i en klass för sig med sin tunga och progressiva metal med inslag av flera andra genrer. Tidlösa men samtidigt under ständig utveckling.

Förra året firade de 25 år som band och gjorde i höstas en fantastisk jubileumskonsert på Konserthuset i Stockholm som sålde slut på nolltid. Nu är det alltså dags igen, denna gången står Annexet värd och vi ser fram emot ytterligare en magisk konsert med Opeth.
 

Datum

5.11 – Annexet, Stockholm

Relaterade artiklar