Radiohead – Burn The Witch (Singel)

Det finns massa band som hajpas och hyllas gång på gång, men Radiohead är ett av få band jag anser lever upp till det positiva reaktioner som ges deras väg. Bandet har alltid varit oberäkneligt och PR-strategin för i år är inget undantag, då bandet inte gjort något sen 2011-års King Of Limbs. Detta har resulterat i en rad otydligheter och tvetydligheter för att lura bort fansen och kritikerna – alla väntar på ett tydligt besked om det anade och nalkande kommande albumet som hintats subtilt. Häromdagen försvann Radiohead helt från sociala medier för att idag dyka upp med singeln Burn The Witch, som släpptes ihop med en stop-motion animerad musikvideo liknande något från ett barnprogram. Coldplays återanvända Viva La Vida-stråkar får lyssnaren att lätt glömma bort det distinkta gitarr-drivna sound som Radiohead är känt för, och även till att kamoflera de typiska mörka och ibland morbida texter sjungna med sedvanligt valsångsvackra toner av Thom Yorke

Jag tror få är förvånade över att bandet är tillbaka med råge. Jag kan inte sluta förtjusas av att detta band inte tycks kunna få vad man kallar en svacka.

Välkomna tillbaka, ni har varit saknade.

RB-Betyg-10_10

 

Relaterade artiklar