Red Hot Chili Peppers till Sverige

Det står nu klart att efter fem år återvänder Red Hot Chili Peppers till Sverige för en konsert på Tele2 Arena i Stockholm lördag den 10 september.

Den 17 juni släpper Red Hot Chili Peppers nya albumet The Getaway. Albumet är producerat av Danger Mouse och mixat av Nigel Godrich och är bandets elfte studioalbum. Första singeln från albumet ”Dark Necessities” finns för närvarande tillgänglig över hela världen via digitala återförsäljare. I varje köpt biljett till konserten ingår ett exemplar av nya albumet – antingen i fysisk eller digital form.

Ett av världens mest framgångsrika rockband, Red Hot Chili Peppers – bestående av sångaren Anthony Kiedis, bassisten Flea, trummisen Chad Smith och gitarristen Josh Klinghofer – har sålt över 60 miljoner album, varav fem multiplatinum-säljande album. De har vunnit sex Grammy Awards, däribland ”Best Rock Album” för ”Stadium Arcadium”, ”Best Rock Performance By a Duo or Group” för ”Dani California”, ”Best Rock Song” för ”Scar Tissue” och ”Best Hard Rock Performance With Vocal” för ”Give It Away”. Bandet valdes in i Rock and Roll Hall of Fame i april 2012.

Senast de var i Sverige spelade de två slutsålda konserter i Ericsson Globe i Stockholm, och nu fem år senare är vi enormt glada att få hälsa dem välkomna tillbaka för en konsert på Tele2 Arena i Stockholm i september!

Relaterade artiklar