SIMPLE PLAN – Återvände till ett regnigt Gröna Lund

Mitt 12-åriga jag skrek inombords när Simple Plan intog scenen på Gröna Lund i torsdags. Det kanadensiska bandet som hållit igång i 15 år möttes av en lyrisk public trots att regnet låg i luften. Sångaren Peirre Bouvier kickade igång med att försöka sig på lite svenska och tacka för att dom har fått komma.

Annons 

 

Därefter spelades både nya låtar samt de gamla klassikerna. Dock måste jag säga att jag på något sätt fick en känsla av besvikelse, som att deras scenframträdande var lite lamt eller snarare försiktigt. Det kan ju även vara så att mitt 12-åriga jag har vuxit upp och inte längre är ett lyriskt fangirl. Men å andra sidan så verkade jag var den enda som hade denna känsla då resterande publik hoppade och skrek i takt till låtarna. Dock måste jag säga att Pierre verkligen vet hur man får med sig publiken och han kändes verkligen 100 % engagerad och höll hela tiden spelningen igång. Vid ett flertal tillfällen så försöker han sig på ett par meningar på svenska och under låten Summer Paradise kastades det ut gigantiska badbollar i publiken. 

När han sedan gick ut i publiken under låten Crazy blev publiken verkligen helt galen och drog i honom som en apa på cirkus.  Men trots detta skrattade han bara och det syntes både på honom och resterande bandmedlemmar hur de verkligen lever för musiken och det dom gör.  Han gjorde senare en något ovanlig men häftig cover på Uptown Funk och Can’t Feel My Face med en tillhörande dans där det bjöds på bland annat moonwalk.

Så trots att jag inte var lika tagen som jag trodde att jag skulle bli, så var det ändå riktigt bra konsert där det hände mycket på scenen, och trots att det har gått 15 år så har dom det fortfarande i sig. Så summan av kardemumman är jag allmänt nöjd och kan bocka av denna spelning från min bucketlist. 

Bildgalleri 

Skribent: Jessica Alsterblad
Fotograf: Jimmie Sonelius
Spelställe: Gröna Lund
Datum: 26/5 2016

Relaterade artiklar