SOUNDCLOUDS VECKOVISA GULDKORN – DEL 6

Åter igen har jag grävt i Soundclouds ändlösa bibliotek av guldkorn. Nedan presenterar jag några personliga favoriter från rockens alla subgenrer.

 

Först ut är Hayes Kramer från Boston i USA gör ruggigt snyggt och tight producerad indierock. Det här låter definitivt som något jag vill spela sena sommarnätter då det aldrig blir riktigt mörkt ute. Lite rosévin på detta och utsikt från en balkong eller häng i en park och denna musik skulle vara perfekt.

 

Smashing Pumpkins, ett av (i min mening) världens bästa rockband genom tiderna, har fått sig en värdig cover på deras hit 1979. Här tar Belgian Fog, aka Robert Dale, sig an hit-låten behärskat och stilsäkert. Väl värd en lyssning eller två.

 

Här har vi en bit rå talang vid namn Bibi Bourelly, som egentligen är mer åt hiphop. Med en låt som går under namnet Untitled lyckas hon med sin himmelska röst få mig att drifta i väg. Är inte detta essensen av vad musik ska göra med sin lyssnare? Oh my, detta är pure genius. Synd bara att låten är så kort. Synd bara att hon inte alltid är singer songwriter. Det är där hon onekligen hör hemma. Bless!

 

Det var allt för denna vecka.

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade artiklar