Sweden Rock firar ett kvartssekel med exklusiv rom

Få festivaler har varit med lika länge som Sweden Rock och i juni går den 25:e upplagan av festivalen av stapeln. Jubileet firas bland annat med en exklusiv jubileumsrom.

Annons 

 

Det hela tog sin början 1992, då som en endagsfestival i Olofström under namnet “Sommarfestivalen. Sedan dess har Sweden Rock Festival successivt utvecklats till dn fyra dagar lång musikfest, och idag utgör festivalen årets höjdpunkt för drygt trettiotusen hårdrockare från över femtio länder.

Utöver musiken har Sweden Rock också blivit vida omtalat för den varma atmosfären, gemenskapen och glädjen som omger festivalen. I takt med att festivalen etablerat sig har man även breddat verksamheten, och idag finns såväl butik som en av Sveriges största musiktidningar inom bolaget. Dessutom har man, tillsammans med Brands For Fans, lanserat rom, öl och whisky under eget varumärke. Det föll sig därför naturligt att dra ut alla spärrar och trycka gasen i botten när det gällde ett släpp för att fira den 25:e upplagan av rockfestivalen.

Sweden Rock 25th Anniversary Extra Old Rum släpps i en väldigt begränsad upplaga och bär den kvalitetsstämpel som många kommit att förknippa med Sweden Rock.

Grunden är 25-årig rom från Guyana med intensiv vanilj- och fatkaraktär från lagring på f.d. amerikanska bourbonfat. Intensiteten i den kvartssekel gamla romen har balanserats upp av kryddig yngre rom från Guyana. Resultatet är en otroligt fin balanserad rom med både arom och smak av vanilj, arrak, kaffe, demerarasocker och torkad frukt.

Bland romkonnässörer och finsmakare har Guyanas rom alltid hållits högt. Med djup karaktär, komplexitet och smakrikedom har öns romproduktion alltid fått munnar att vattnas och livsnjutare att sucka högt. Inte undra på att Sveriges största rockfestival en valt en rom härifrån för att fira den 25:e upplagan av sin festival.

– 25 år är en ansenlig ålder för vilket företag som helst, och närmast unik i festivalsammanhang i Sverige, konstaterar Sweden Rocks Promotor Martin Forssman. Vi har lanserat rom tidigare och den har varit väldigt uppskattad av vår publik. Dessutom släppte vi en whisky i våras, vilket gjorde att det föll sig naturligt att nu ta fram en riktigt högkvalitativ rom till jubileet. Det här är vår mest exklusiva dryckesprodukt hittills, och det finns bara 1500 numrerade flaskor. Målsättningen har varit att skapa en lika storslagen upplevelse för doft- och smaksinnena som festivalen är för ögon och öron.

Martin avrundar med att se tillbaka på 25 år av rockhistoria:

– Det har skapats väldigt många minnen för livet under de här åren. Alla besökare har nog sina egna höjdpunkter att se tillbaka på, men mina personliga favoriter är nog återföreningsspelningarna med Twisted Sister, Europe och Judas Priest 2003-2004 och den storslagna Aerosmith-konserten 2007. Det har varit en fantastisk resa att få se festivalen växa från att ha varit ett ganska okänt och litet evenemang till att bli en av världens mest ansedda och prestigefyllda rockfestivaler.

  

Sweden Rock 25th Anniversary Extra Old Rum släpps i begränsad upplaga om 1500 flaskor den 16 maj.

Produktinformation Sweden Rock 25th Anniversary Rum – Extra Old Rum:

Namn: Sweden Rock 25th Anniversary Rum
Artikelnr: 86889-01
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40 %
Producent: Herman Jansen B.V.
Ursprung: Guyana
Pris: 990 kr  

Relaterade artiklar