Architects aktuella med banbrytande album – kommer till Sverige!

När Architects sjunde album, "All Our Gods Have Abandonded Us", släpptes för bara några dagar sedan kom skivan som en bomb i metalvärlden. Det är onekligen bandets tyngsta och mörkaste släpp, med mycket utrymme för reflektion och eftertanke kring den värld vi lever i. Skivan visar verkligen på hur nyskapande Brighton-bandet är med sin musik. Efter en sådan käftsmäll till album ser vi fram emot att få uppleva bandet live i Sverige igen! Lördag 22 oktober på Fryshuset i Stockholm är det som gäller för Sverigefavoriterna Architects!


"All Our Gods Have Abandonded Us" spelades in helt och hållet i Göteborg och har hyllats som ett nästa steg i en genre som enligt många har stagnerat. Det är ett album där Architects vägrar att be om ursäkt – de tvekar inte heller för att trampa på några tår på vägen, med en skiva som är lika ärlig som den är mörk och utmanande.

Gitarristen Tom Searle sammanfattar skivan så här:
To me, All Our Gods… is about getting to the root of the dysfunctions and disillusionment that cause all of this mess, be it personal or political or environmental"

Väckarklockan som senaste skivan är för hela musikvärlden är heller inget ny företeelse för Architects. De har utmanat omvärlden och omdefinierat metal och metalcore flera gånger om genom åren. Architects har levt upp till sitt namn, då de ritat om hela grunden för en genre som var i stort behov av en förändring.

Med sju album i ryggen och låtar som "Gravedigger", "These Colours Don't Run", "Naysayer" och från senaste albumet: "A Match Made In Heaven" – så har Architects gått från att vara lokala hjältar i Sussex till att nu vara ett av världens främsta band inom sin genre.

Pionjärer, trendsättare – arkitekter. Och Sverige har blivit något av ett andra hem för Architects, därför längtar vi lite extra mycket till lördag 22 oktober då de kommer "hem" igen – för en efterlängtad spelning på Fryshuset i Stockholm!

Datum

22.10 – Stockholm, Fryshuset

Relaterade artiklar