August Burns Red – Bråvalla 2016

För det första är August Burns Red ett kristet band. Trots att man inte bör ha förutfattade meningar har jag det. Kommer jag headbanga till tunga riff och ändå få höra att jag ska älska min nästa och vända andra kinden till? Det blir så logiskt att just ett amerikansk band benämner sig som kristet, jag kan verkligen inte tänka mig att ett europeiskt band skulle formulera sig likadant. Detta band har sagt att de inte behöver procka på med kristendom som är en religion och inte musik. Ändå benämner de sig som ett kristet metalcore-band.

Religiöst band eller icke: Problemet för mig med August Burns Red är att de helt enkelt inte har ett bra sound. Jag gillar andra band inom genren, men här blir det allt oavsiktligt sparlåga. Frontmannen William Jacob är mer en fanboy till andra frontmän inom rockmusiken och har inte samma hårresande skrik (om man nu vill endast skrika som "sång) som sina kollegor. Gitarristerna är, åtminstone i sina mer avskalade och melodiösa partier, skickliga, men riffen är plottriga, fula och allt du headbangar till är de smattrande trummorna. 

Jag minns inte första gången jag gick tidigare från en spelning för jag upplevde den som dålig, men det finns väl en första gång för allt.

RB-Betyg-2_10

Skribent: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
Foto: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
Event: August Burn Red, Bråvalla Festival
Arena: Bråvalla Festival, Panorama-scenen
Datum: 2016-06-30
Bäst: De cleana mellanspelen á la en sämre kopia av In Flames
Sämst: Allt annat

Relaterade artiklar