Blodsugande av Hollywood Vampires en varm kväll

På ett fullspäckat Gröna Lund vävt i solsken, är entusiasmen hos publiken på topp inför denna kväll färgad av Hollywood Vampires. Akten bestående av inga färre än Johnny Depp, Joe Perry och Alice Cooper får den stora äran att förgylla denna kväll.

Annons 

 

Med ett sampleintro av det klassiska verket Tocata och Fugue i D-moll signerat den originelle Bach, sker ett stjärnfall på scen. Jublet från publiken är extremt när Alice Cooper och Joe Perry glider in, sedan bildar jublet ett dån när sexikonen Johnny Depp får slänga sig upp på scen teatraliskt. Efter denna extrema kaskad av fanfarer slår verkligheten till. Ljudmässigt är det väldigt lågt och därav känns den massiviteten man byggt upp till via den gotiska stämningen från introt väldigt tandlös.

Detta får Alice Cooper kompensera. När han väl öppnar sin mun bidrar han till att visa att han inte bara är en nyckelfigur i skapandet av skräckrocken, men samtidigt en extremt duktig sångare. Därmed lyckas han bli den skarpast lysande stjärnan på detta himlavalv på scenen. Genom sina extravaganta energiska eskapader på scenen blir detta väldigt tydligt att herrn dels inte åldrats en dag från sin storhetstid och även inte kräver rekvisita för att bevisa hur en show skall göras.

Tyvärr får detta ett bakslag på grund av dels den tidigare nämnda tama ljudvolymen men även att upplevelsen blir mer av att se ett coverband.  Tolkningarna av rockklassiker likt My Generation och Beatles-pelaren Come Together är fint levererade och får verkligen igång publiken likt inget annat. Entusiasmen bland åhörarna gör att det blir stelt i vågor när det egenskrivna materialet presenteras. Därav blir känslan mer av en masshysteri för idoler snarare än uppskattning för bandets egna, men välgjorda kompositioner. Det Deppiga med detta blir då att känslan uttrycks mer som en nostalgitripp för yngre och äldre istället för något extraordinärt och intressant att ta del av.

I slutet av dagen har musikerna lyckats bevisa vad de går för och gör annars ett fint arbete på sina instrument. Detta räcker tyvärr inte till hela vägen, men räds icke! Potentialen finns där, även fast den är gömd bakom solglasögonprydda kändisar och under den dåliga auditära upplevelsen.

Bildgalleri 

Skribent: Nikita Smirnov (nikita.smirnov@rockbladet.se)
Foto: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se) & Kristin Carlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se
Betyg: 6/10
Evenemang: Hollywood Vampires
Lokal: Gröna Lunds stora scen
Datum: 2016-05-30

Relaterade artiklar