Dan Baird & Homemade Sin gjorde en fin akustisk spelning i Motala

”I got a little change in my pocket going jingle lingle ling want to call you on the telephone baby I give you a ring”inleder Georgia Satellites monsterhit och genombrottslåt från ´86 ”Keep Your Hands To Yourself”. Satellites frontman och huvudsakliga låtskrivare Dan Baird gör tillsammans med sitt Homemade Sin några akustiska spelningar i Sverige vilket förde oss till Motala.

Annons 

 

Det var några tappra själar som letat sig till Frälsningsarméns gamla lokaler, om man inte redan var frälst i denna genre av god rock’n roll så blev man nog det efter denna kväll. Tyvärr lite för lite folk för att den intima stämningen skulle infinna sig. 

”This is the closest we get to an acoustic show” som Dan sa, vilket betydde att han var den enda som spelade på en akustisk gitarr. Konceptet i sig gjorde att vi fick höra en hel del lite uddare material som Donovans ”Hurdu Gurdy Man” Roger Millers ”Dang Me”.  ”Crooked Smile” bjöd på ett fantastiskt samspel av Warner E Hodges (Jason & The Scorchers) och Micke Nilsson (ex Bonafide) och den hårt slående Mauro Magellan, vilket resulterade i stående ovationer.

Då bandet aldrig använder sig av setlists blir en kväll aldrig lik den andra vilket är hedervärt.

För er som såg den fullskaliga elektrifierade showen på Sweden Rock kan nämnas att den filmades för en release senare i år.

RB-Betyg-9_10
SKRIBENT & FOTOGRAF: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se)
EVENT: Dan Baird & Homemade Sin
ARENA: Kulturakademin, Motala
DATUM: 2016-06-15
BÄSTA LÅT: Crooked Smile

BANDFAKTA

Dan Baird – Gitarr & sång
Warner E Hodges – Gitarr & sång
Micke Nilsson – Bas
Mauro Magellan – Trummor

Relaterade artiklar