Explosions In The Sky – Live på Berns

Berns är en perfekt lokal för den suggestiva och teatraliska instrumentala musiken Texas-sönerna bjuder på. Trots att deras musik ibland verkar desperat och ett högljutt nödrop är inramningen alltid vackert storslagen likt Berns salongerns guldplätterade interiör och massiva kristallkronor. 

Med inledningsvis atmosfärisk gitarr spelad med stråke och övergång till öronbedövande Domedags-gitarrar som skakar både lokalen och själen skapar bandet en sådan konstrasterad ljudbild genom hela konserten att du både vaggar fram och tillbaka i låtarnas verser, för att plötsligt ryckas med i trumhinne-spräckande headbangangande. 

IMG_1719

Med inte ett enda ord mellansnack är tystnaden mellan låtarna som dramatiska vändningar av kapitel i en spännande och medryckande bok. Trots brist på sångtexter i denna fullt instrumentala konstellation sjunger alla instrument sin egna sång. Med en dynamik, tajthet och skicklighet av sanna virtuoser skapar de med sitt säregna sound en helt egen utomkroppslig bubbla man som lyssnare aldrig vill ut ifrån. 

Explosions In The Sky är det musikaliska förkroppsligandet av den osäkra och kaosartade tid vi lever i, när alla bara önskar att fly till lugn och ro. 

SKRIBENT / FOTOGRAF: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
KONSERT: Explosions In The Sky
DATUM: 2016-06-14
ARENA: Berns / Stockholm
BÄSTA LÅTEN:  Disintegration Anxiety
BETYG: RB-Betyg-10_10

BANDFAKTA

Chris Hrasky – drums
Michael James – guitar, bass guitar (studio)
Munaf Rayani – guitar, keyboards
Mark Smith – guitar
Touring musicians
Carlos Torres – bass guitar, keyboards

Relaterade artiklar