Juliette and the Licks bjöd på en svettig konsert på Gröna Lund

The Licks.., tack för ert framträdande på Gröna Lunds stora scen igår kväll men ni får ursäkta för att denna recension kommer handla mer om den person som stod längst fram på scenen och som gjorde störst intryck på mig, Juliette Lewis.

Annons 

 

En av årets första sommarkvällar med ljumma vindar och en förnimmelse av sommarens musikäventyr. Ett av äventyren skulle börja redan denna kväll då hängivna fans och nyfiken publik samlades framför Stora scenen på Gröna Lund. Strax efter klockan 20 kom Juliette and the Licks ut på scenen och musikresan kunde börja.

Först ut var låten ”Mind Full of Daggers” från albumet ”Four On the Floor”. Låtlistan var ett axplock från både Juliettes egen solokarrär och från skivor med the Licks såsom ”Sticky Honey”, ”Hard Lovin´ Woman”, senaste singeln ”Hello Hero” och sist ut ”You´re Speaking My Language”. Bortsett från några av bandets och Juliettes mer kända låtar, en ganska spretig låtlista. Två covers fick ta plats där ”Dirty Deeds Done Dirt Cheap” med AD/DC blev den låt som fick publiken att ta ton och sjunga med.

Trots spretigt urval av låtar saknades inte energi på scen. Svetten rann från Juliettes panna och hon nämnde flera gånger sin tacksamhet för både publiken och att få spela i Sverige. Även om jag tror att min personliga upplevelse av konserten hade förhöjts vid en närmare kontakt med bandet som i en klubbscenmiljö så kändes det ändå som den känslan stannade vid mig för att Juliette and the Licks fann någon slags naturlig samhörighet med publiken bland berg-och dalbanor och fritt fall.

Juliette Lewis energi och engagemang på scenen stannar inte av där. Passion till sina konstnärliga sidor på och vid sidan av scenen känns som en röd tråd i hennes liv. Som följare av @juliettelewis på Instagram får jag dagligen en inblick i utvalda delar av hennes liv och oavsett vilken del av sitt liv hon delar så känner jag, som följare, ett engagemang i varje del. Ett utrymme för mycket kärlek till sig själv och andra. Juliette Lewis är en förebild genom sitt konstnärskap men också genom sin person. Att genom sin diy-anda under sitt liv, både när det gäller skådespeleri eller musserande, påverkar och inspirerar hon mig och många andra.

Jag är glad att jag har fått sett Juliette and the Licks live för att inget slår att få höra den musik man gillar komma ut från andra högtalare än sina egna. Den största upplevelsen av konserten var genom Juliette Lewis som med sin färgstarka personlighet är en förebild som struntar i vilka normer som ingår i att vara en kvinnlig musiker och gör istället precis som hon vill.

SKRIBENT: Elina Lööw (elina.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)
KONSERT: Juliette and the licks
ARENA: Stora Scenen / Gröna Lund / Stockholm
DATUM: 2016-06-01
BÄSTA LÅTEN: 
RB-Betyg-6_10

Relaterade artiklar