Metallsvenskan 2016 – Bombus

Bombus var ännu ett band som jag hade sett fram emot att få se på Metallsvenskan, bandet som kommer från Göteborg men där basisten faktiskt spelade på hemmaplan i helgen, med andra ord så kommer han ifrån Örebro. 
Ett intresant band med några udda men roliga inslag och som spelar en heavy metal med inslag av punk som funkar riktigt bra! 

Två sångare i samma band och som sjunger i princip allt samtidigt kan inte vara jättevanligt men för Bombus så funkar det väldigt bra, de båda Feffe Berglund och Mattias Säker är just det, grymt tajta och säkra på scenen och dessutom så blir deras röster till  en bra kombination.
Även om det är lite mindre av den varan på de nyare låtarna.

En hel del låtar från den nya hyllade plattan "Repeat until death" spelades och det med all rätt, jag gillar mycket gitarr i låtarna och det är mycket riffande i låtarna på plattan.

Dock så är kvällens spelning på Metallsvenskan lite svajig och spretig, som jag nämnde så är den nya skivan väldigt bra, det är dock lite olikt från vad Bombus har gjort tidigare tycker jag och de äldre låtarna tilltalar i alla fall inte mig lika mycket som de nya.

Med det sagt så är det tidigare materialet inte på något sätt dåligt men det märks att bandet har snäppat ett snäpp på det nya alstret 

liksom för The Hawkins som också spelade igår på Metallsvenskan så har Bombus något stort på gång och kommer säkerligen nå högre höjder, jag gillar deras rättframhet.

Soundet är inte helt olikt ett visst legendariskt band vid namn Motörhead, dock så var bland andra Faith no more och W.A.S.P influenser "Repeat until death" vilket också märktes under giget.

Skribent: Nicklas Nyselius (Nicklas.nyselius@rockbladet.se)
Fotograf: Torbjörn Skogsberg (Torbjorn.skogsberg@rockbladet.se) 
Spelställe: Metallsvenskan/Pappersbruket/Nemis stage
Betyg: 7/10

 

Latest posts by Nicklas Nyselius (see all)

Relaterade artiklar