Metallsvenskan 2016 – Bombus

Bombus var ännu ett band som jag hade sett fram emot att få se på Metallsvenskan, bandet som kommer från Göteborg men där basisten faktiskt spelade på hemmaplan i helgen, med andra ord så kommer han ifrån Örebro. 
Ett intresant band med några udda men roliga inslag och som spelar en heavy metal med inslag av punk som funkar riktigt bra! 

Två sångare i samma band och som sjunger i princip allt samtidigt kan inte vara jättevanligt men för Bombus så funkar det väldigt bra, de båda Feffe Berglund och Mattias Säker är just det, grymt tajta och säkra på scenen och dessutom så blir deras röster till  en bra kombination.
Även om det är lite mindre av den varan på de nyare låtarna.

En hel del låtar från den nya hyllade plattan "Repeat until death" spelades och det med all rätt, jag gillar mycket gitarr i låtarna och det är mycket riffande i låtarna på plattan.

Dock så är kvällens spelning på Metallsvenskan lite svajig och spretig, som jag nämnde så är den nya skivan väldigt bra, det är dock lite olikt från vad Bombus har gjort tidigare tycker jag och de äldre låtarna tilltalar i alla fall inte mig lika mycket som de nya.

Med det sagt så är det tidigare materialet inte på något sätt dåligt men det märks att bandet har snäppat ett snäpp på det nya alstret 

liksom för The Hawkins som också spelade igår på Metallsvenskan så har Bombus något stort på gång och kommer säkerligen nå högre höjder, jag gillar deras rättframhet.

Soundet är inte helt olikt ett visst legendariskt band vid namn Motörhead, dock så var bland andra Faith no more och W.A.S.P influenser "Repeat until death" vilket också märktes under giget.

Skribent: Nicklas Nyselius (Nicklas.nyselius@rockbladet.se)
Fotograf: Torbjörn Skogsberg (Torbjorn.skogsberg@rockbladet.se) 
Spelställe: Metallsvenskan/Pappersbruket/Nemis stage
Betyg: 7/10

 

Nicklas Nyselius

Reporter at Rockbladet.se
Namn, samt eventuella spännande smeknamn: Nicklas Nyselius, kallas Nyselius eller Nicke


Född - datum och stad: 18 juni 1989 i Örebro


Hur beskriver andra dig: Snäll, omtänksam och lite tystlåten till en början innan jag lär känna en person


Hur beskriver du dig: Som ovan skulle jag nog säga, Snäll, omtänksam och lite tillbakadragen om jag som sagt inte känner en person väldigt väl, då är jag tvärtom, väldigt pratglad!


Gillar: Musik såklart och sedan så gillar jag sport, många olika men hockey, fotboll och simning ligger närmast hjärtat. Hockey och fotboll att titta på och simning att utöva själv, varit tävlingssimmare tidigare numera tränare. Sedan så gillar jag att umgås med nära och kära


Gillar inte: Orättvisor, krig och hat.


Min första skiva: Whitesnake-Best of


Bästa grupp/artist: Svårt att bara välja en, men Whitesnake, Iron Maiden och Bruce Springsteen är dom 3 som ligger närmast hjärtat helt klart, en salig blandning.


Favorituttryck:Har inget favorituttryck faktiskt, skrattar dock ofta och gärna


Idol: David Coverdale och Bruce Springsteen


Vad gör du en söndag: Då umgås jag allt som oftast med familjen


Vad gör du när du inte kan sova: Lyssnar på musik och/eller surfar på telefonen


Bra filmer: Nyckeln till frihet, Forrest Gump och Sagan om ringen trilogin.


Bra TV: Simpsons och kollar även ofta på Så ska det låta (beroende på vilka som är med)


Favoritlag: Örebro SK, Örebro Hockey och AC Milan


Favoritkäk: Lasagne


Favoritdryck: Coca Cola


Okänd talang: Jag är rätt så vig


Varför tillhör just du Rockbladetgänget? För att jag älskar att skriva och älskar musik och självklart då rockmusik.

Latest posts by Nicklas Nyselius (see all)

Relaterade artiklar