Metallsvenskan 2016 – En slående upplevelse med Tribulation

Efter en väldigt hård dag musikaliskt vis blir det dags att bege sig mot lugnare men mörkare världar med bandet Tribulation. Ensemblen lyckas inte bli en besvikelse för festivalbesökaren och framför tyngd på sitt egna vis, här visas simpelt ingen nåd i ett gastkramande framförande.

När de första tonerna ljuder bjuds åhöraren in i en upplevelse som garanterat kommer krama ur själen i ett stadigt grepp. Deras tolkning av den nyfödda genren black n roll lyckas representera väldigt väl och blir en perfekt introduktion.

Med frontmannens avgrundsvrål smekt med det lättsmälta instrumentala, flyger själen upp i skyarna. Astralprojektoriskt upphör egots existens när en tynar bort och vävs in i musiken. En euforisk lättja i melankoli lägger sig över lyssnaren, samt griper tag i hjärtat och drar ut det i en själslig resa. Dånandes med sin vokala prakt för basisten och sångaren oss igenom en plågad själs resa. Detta blandat med gitarrmelodier som skär sig in i märg och blir nästan en sexuell romans med mörkret. Likt moirer snuddar dessa herrar emotionellt vid livets tråd.

Allt detta kryddat med deras vampyriska uppsåt på scen och även deras scennärvaro gör detta till en upplevelse en sent lär glömma. Individen kommer på sig själv med att förlora sig i musikens flöde där njutningen inte finner en ände. Majestätiskt utan att en tappar fokus och definitivt ett band som kommer nå höjder.

Betyg: 10/10
Lokal: Pappersbruket
Evenemang: Metallsvenskan 2016
Skribent: Nikita Smirnov
Fotograf: Torbjörn Skogsberg  

Relaterade artiklar