Metallsvenskan 2016 – The Haunted

Det svenska trashmetal bandet The Haunted från Göteborg var första bandet ut under årets Metallsvenskan på den stora scenen, ett band som spelar med en hög dos av energi och intensitet.

Mycket folk hade samlats i god tid framför den stora scenen innan The Haunted klev på, och som man gjorde det! Man sparade inte alls på krutet utan det var full spruta från start till mål. 

Dock så var sångaren Maro Aro inte riktigt nöjd med det utan han ville få fram alla som stod i öltälet, vilket också lyckades. 

Något som slog mig under spelningen var hur otroligt samspelta och tajta bandet var spelmässigt på scenen och då tänker jag först och främst på de båda gitarristerna Ola Englund och Patrik JensenEnglund som ändå är rätt så "ny" i bandet, han gick med 2013 och
att det bara är 3 år som dom har kamperat ihop kan man inte tro.

Jag nämnde att bandet visade upp en otrolig intensitet och det är väl bevis nog att det första mellansnacket kom efter sisådär 9-10 låtar.

 Jag har försökt att lära mig att uppskatta och gilla trashmetal, ja fler trashmetal band än Metallica ska sägas.  

Musiken som jag lyssnar på och som jag gillar är klassisk hårdrock och Heavymetal från 60-talet och fram tillochmed 80-talet, The Haunted gör en väldigt bra spelning men för mig som är svårflörtad när det gällar den här typen av musik och genre så räcker det inte ända fram

Metallsvenskan – The Haunted

Skribent: Nicklas Nyselius (Nicklas.nyselius@rockbladet.se)
Fotograf: Torbjörn Skogsberg (torbjorn.skogsberg@rockbladet.se)
Plats: Metallsvenskan/Pappersbruket/Stora Scenen
Betyg: ROCKBLADET.se 5 out of 10

 

Latest posts by Nicklas Nyselius (see all)

Relaterade artiklar