Metallsvenskan 2016 – The Hawkins

Sista dagen av 3 på Metallsvenskan och vilka grymt härliga dagar vi har fått uppleva! många bra band och idag var det Arbogabandet The Hawkins tur att entra Nikija Stage som en av scenerna på Metallsvenskan heter och man gjorde det med den äran trots lite missöden.

Jag hade verkligen sett fram emot att få se och höra The Hawkins för allra första gången live (för mig alltså), jag gillar deras lite bluesiga sound som låter lite som att dom skulle kunna ha slagit igenom på det glada 70-talet, lite åt Deep Purple, Humble Pie eller varför inte mina personliga favoriter, Whitesnake. Det tidiga Whitesnake då 

Bandet gör en helt okej spelning med en hel del ös, men ljudet var inte det bästa, sången hördes ganska dåligt emellanåt tyvärr. 

Lite tråkigt var det också att se att det inte var mer folk som var och tittade på The Hawkins,men det verkar inte röra bandet i ryggen överhuvudtaget utan dom öser på och ser verkligen ut att ha riktigt jäkla roligt där uppe på scenen.

Och sånt uppskattas alltid, när man verkligen ser att bandet verkar ha sin bästa stund i livet just där och då.

Bandet bildades så sent som 2013 och deras karriärer har bara börjat men jag är otroligt spänd på att få se hur långt det här bandet kan nå.

Jag kommer definitivt att följa deras fortsatta karriär och hålla ögon och öron öppna, bli inte förvånade om detta band står på en större scen inom några år, jag kommer inte att bli det i alla fall! 

Skribent: Nicklas Nyselius (Nicklas.nyselius@rockbladet.se
Fotograf: Torbjörn Skogsberg (Torbjorn.skogsberg@rockbladet.se)
Spelställe: Metallsvenskan/Pappersbruket/Nikija Stage
Betyg: 7/10

 

 

Latest posts by Nicklas Nyselius (see all)

Relaterade artiklar