Metallsvenskan 2016 – Danko Jones

Metallsvenskan 2016 sparkade igång idag torsdag den 2 juni, de kanadensiska hårdrockarna och Sverigevännerna från Toronto,  Danko Jones som har 20 år på nacken som band fick äran att avsluta den första dagen av 3 av Metallsvenskan,
och visst märktes det att många hade gått och väntat på kvällens dragplåster och mest namnkunniga band skulle jag vilja säga. ​

Under kvällens gång så var det mycket folk som samlades vid baren men känslan var att dom allra flesta samlades framför scenen när Danko Jones dundrade igång, och som han gjorde det! 

Direkt från start så kunde man skönja ett spelsuget band som inte sparade på krutet och publiken fick dom med sig från start, en gång tidigare har jag sett Danko Jones live och båda gångerna har jag slagits av hur bra han är på just att få med sig och flörta med publiken. 

Det var dock främst några låtar som satte sig på näthinnan för mig under kvällens gig och det var först och främst 3 låtar, Had Enough, First Date och Mountain.
Av dom nämnda låtarna så höll Danko Jones ett fint tal i Mountain där han hyllade rockstjärnor som inte längre finns med oss (nåja, han nämnde rapparen Tupac Shakur också) och föga förvånande så blev det kvällens största jubel när Lemmy Kilmister nämndes, mycket fin och värdig hyllning till bland andra Jeff Hanneman, David Bowie, Prince och Cliff Burton för att nämna några som Danko nämnde. 

Vill man se fartfylld rock så ska man helt klart gå och se Danko Jones, jag personligen hade gärna sett bandet på Metallsvenskans största scen men nu fick man nöja sig med att spela på scenen som går under namnet Nemis.

Sammanfattningsvis en varm och trevlig dag och framförallt en lyckad och bra start på det nya området Pappersbruket som består av asfalt och inte gräs som förra, där vi hade en riktig tur med vädret, som enligt rapporter även ska hålla i sig imorgon lördag!
Det som känns lite tråkigt är att fotbollen utgår i år men det är en petitess i det hela, det är ju för musiken alla är där för!  

Skribent: Nicklas Nyselius (Nicklas.nyselius@rockbladet.se)
Fotograf : Jim Bergqvist  (Jim.bergqvist@rockbladet.se) 
Spelställe: Metallsvenskan/Pappersbruket/Örebro
Betyg: RB-Betyg-8_10

Latest posts by Nicklas Nyselius (see all)

Relaterade artiklar