Metallsvenskan 2016 – Danko Jones

Metallsvenskan 2016 sparkade igång idag torsdag den 2 juni, de kanadensiska hårdrockarna och Sverigevännerna från Toronto,  Danko Jones som har 20 år på nacken som band fick äran att avsluta den första dagen av 3 av Metallsvenskan,
och visst märktes det att många hade gått och väntat på kvällens dragplåster och mest namnkunniga band skulle jag vilja säga. ​

Under kvällens gång så var det mycket folk som samlades vid baren men känslan var att dom allra flesta samlades framför scenen när Danko Jones dundrade igång, och som han gjorde det! 

Direkt från start så kunde man skönja ett spelsuget band som inte sparade på krutet och publiken fick dom med sig från start, en gång tidigare har jag sett Danko Jones live och båda gångerna har jag slagits av hur bra han är på just att få med sig och flörta med publiken. 

Det var dock främst några låtar som satte sig på näthinnan för mig under kvällens gig och det var först och främst 3 låtar, Had Enough, First Date och Mountain.
Av dom nämnda låtarna så höll Danko Jones ett fint tal i Mountain där han hyllade rockstjärnor som inte längre finns med oss (nåja, han nämnde rapparen Tupac Shakur också) och föga förvånande så blev det kvällens största jubel när Lemmy Kilmister nämndes, mycket fin och värdig hyllning till bland andra Jeff Hanneman, David Bowie, Prince och Cliff Burton för att nämna några som Danko nämnde. 

Vill man se fartfylld rock så ska man helt klart gå och se Danko Jones, jag personligen hade gärna sett bandet på Metallsvenskans största scen men nu fick man nöja sig med att spela på scenen som går under namnet Nemis.

Sammanfattningsvis en varm och trevlig dag och framförallt en lyckad och bra start på det nya området Pappersbruket som består av asfalt och inte gräs som förra, där vi hade en riktig tur med vädret, som enligt rapporter även ska hålla i sig imorgon lördag!
Det som känns lite tråkigt är att fotbollen utgår i år men det är en petitess i det hela, det är ju för musiken alla är där för!  

Skribent: Nicklas Nyselius (Nicklas.nyselius@rockbladet.se)
Fotograf : Jim Bergqvist  (Jim.bergqvist@rockbladet.se) 
Spelställe: Metallsvenskan/Pappersbruket/Örebro
Betyg: RB-Betyg-8_10

Nicklas Nyselius

Reporter at Rockbladet.se
Namn, samt eventuella spännande smeknamn: Nicklas Nyselius, kallas Nyselius eller Nicke


Född - datum och stad: 18 juni 1989 i Örebro


Hur beskriver andra dig: Snäll, omtänksam och lite tystlåten till en början innan jag lär känna en person


Hur beskriver du dig: Som ovan skulle jag nog säga, Snäll, omtänksam och lite tillbakadragen om jag som sagt inte känner en person väldigt väl, då är jag tvärtom, väldigt pratglad!


Gillar: Musik såklart och sedan så gillar jag sport, många olika men hockey, fotboll och simning ligger närmast hjärtat. Hockey och fotboll att titta på och simning att utöva själv, varit tävlingssimmare tidigare numera tränare. Sedan så gillar jag att umgås med nära och kära


Gillar inte: Orättvisor, krig och hat.


Min första skiva: Whitesnake-Best of


Bästa grupp/artist: Svårt att bara välja en, men Whitesnake, Iron Maiden och Bruce Springsteen är dom 3 som ligger närmast hjärtat helt klart, en salig blandning.


Favorituttryck:Har inget favorituttryck faktiskt, skrattar dock ofta och gärna


Idol: David Coverdale och Bruce Springsteen


Vad gör du en söndag: Då umgås jag allt som oftast med familjen


Vad gör du när du inte kan sova: Lyssnar på musik och/eller surfar på telefonen


Bra filmer: Nyckeln till frihet, Forrest Gump och Sagan om ringen trilogin.


Bra TV: Simpsons och kollar även ofta på Så ska det låta (beroende på vilka som är med)


Favoritlag: Örebro SK, Örebro Hockey och AC Milan


Favoritkäk: Lasagne


Favoritdryck: Coca Cola


Okänd talang: Jag är rätt så vig


Varför tillhör just du Rockbladetgänget? För att jag älskar att skriva och älskar musik och självklart då rockmusik.

Latest posts by Nicklas Nyselius (see all)

Relaterade artiklar