Inför PICK UP the STEAM – en festival med rötterna vid rälsen

För andra året i rad arrangeras endagarsfestivalen PICK UP the STEAM vid Skanstulls övergivna rälsar. Arrangörerna har riggat flitigt de senaste veckorna för att ha allt klart tills på lördag när dussinet artister anländer till Söder för att framföra allt från melankolisk americana till svängig mexikansk outlaw country. Rockbladet.se kommer finnas på plats för att dokumentera kalaset och vi föreslår att så många som möjligt av er läsare pallrar er dit för att få uppleva detta unika event.

Årets line-up är friskt blandad och det är inte många välkända namn på planschen. Men så är festivalen benämnd som ”the roots music underground movement” också. Utifrån hemsidans  artistinfo att döma kan vi förvänta oss lite av varje denna lördagsafton; punkig blues, tuff countryrock, melankolisk folksång och vad som ryktas vara världens snabbaste gitarrspelande. Det sistnämnda står självaste monkeyhand Bob Log III för. Flitiga Sverigeturnerande Banditos med röstfagra Mary Beth Richardson framme vid micken samt reverend James Leg, tillika sångare i Black Diamond Heavies, kommer även de att härja loss uppe på scen.

Vad gäller de praktiska bitarna så finns det till att börja med ingen bar inne på området. Dock är det helt okej att bära med sig egen alkoholhaltig dryck så länge den inte transporteras i glasbehållare. Så se till att fylla vattenflaskorna med grogg och bunkra upp med ölburkar innan ankomst. För den som vill hålla sig nykter och endast insupa musiken finns såklart alkoholfria alternativ såsom vatten, saft, läsk, kaffe och te. Trenden med food trucks verkar ha letat sig ner från gatorna till spårområdet där det serveras både kött, fisk, vegetariskt samt vegankost. Kort kan hanteras vid köp av mat men vill du shoppa med dig lite minnen i merch-stånden, vilket du såklart vill göra, så fyll plånkan i närmsta bankomat.

Sedan har vi Sveriges ostadiga väder. Planen har varit att om de tunga regnmolnen nalkas så ska hela ståhejet flyttas till Orionteatern. Denna plan har man tyvärr fått skrota men det kommer att sättas upp tält för att hålla oss torra så gott det går. Å andra sidan är vi väl ganska vana vid att bli blöta i det här landet och vem har väl inte en regnponcho redo hemma under sommarhalvåret. Inga ursäkter att inte komma med andra ord. Vi ses i ångan!

Var: Det övergivna tågspåret vid Skanstull

När: Lördag 18 juni, insläpp från kl 10:00

Biljetter: Köpes här

 

SKRIBENT: Kristin Carlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se)

 

MER INFO OM PICK UP THE STEAM

HEMSIDA FACEBOOK

LADDA UPP MED ROCKBLADETS SPELLISTA INFÖR PICK UP THE STEAM

 

 

Relaterade artiklar