Sweden Rock 2016: Amaranthe smällde på med edlig show

Amaranthe utvecklar hela tiden sin scenproduktion och ikväll bjöd de på en sprakande och eldig show inför en fullsmockad publik på Sweden Stage.

Bandet har sedan början av året stängt in sig för att skriva låtar till den kommande plattan som kommer släppas under hösten. Men nu har de en paus i inspelandet och inleder festival-turnerandet här på Sweden Rock. Festivaler betyder större scener och möjlighet till en större scenproduktion och ikväll var det dags att visa prov på detta.

En av de stora höjdpunkterna under inledningskvällen skulle bli Amaranthe och jag var riktigt taggad och nyfiken på vad de skulle bjuda på scenproduktions-mässigt. De har under åren fortsatt utvecklat sin scenshow och nu har det tagit in en rejäl portion pyroteknik, vilket gav en stor positiv effekt till låtarna live, det ger det där extra helt enkelt.

Sextetten äntrade scenen med ett stort självförtroende och de var taggade till max, det syntes lång väg. Förra gången de spelade på Sweden Rock så var de förvånade över hur mycket folk som var och såg dem den gången, men denna gång så visar de på att de har tagit ett given plats på Sveriges största hårdrocksfestival.

Deras två riktigt stora hits Hunger och Amaranthine fick en fantastiskt gensvar från publiken, där Elize i inledningen av den senare låten fick igång allsången rejält.

Massive Addictive och 1.000.000 Lightyears är två låtar jag gillar mer för varje gång jag hör dem live och samma gäller även ikväll. Gillar verkligen dynamiken mellan de tunga riffen, syntmattorna och de tre olika sångstilarna från Jake, Elize och Henke.

Ikväll visade verkligen Amaranthe att de är band som verkligen ska upplevas live och att de är ett band som hör hemma på de större arenorna. Som jag brukar säga, för att ett band ska bli riktigt bra live måste de nå ut över scenkanten genom att äga den, och de gjorde de med råge ikväll.

no images were found

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Stefan Johansson / Sweden Rock Festival
ARENA: Sweden Stage / Sweden Rock 2016
DATUM: 2016-06-08
BÄSTA LÅTEN: Allsången i Amaranthine
RB-Betyg-8_10

Relaterade artiklar