Sweden Rock Festival 2016 – Dirkschneider gör slut på riktigt med Accept

Allas vår heavy metal-älskling Udo Dirkschneider spelar för sista gången någonsin i Sverige Accept-låtar och gör detta på Sweden Rock Festival 2016. Du var väl där?

Ni som missade de fyra Dirkschneider-showerna i vårvintras får nu ytterligare en chans att uppleva Udo framföra Accepts hyllade klassiker. Ett kallt krig råder mellan originalsångaren Udo och det nuvarande Accept sedan denne fick kicken 1996. Nu måste alla band kapas från det illvilliga bandet för så länge Accept spelar Accept-låtar tänker inte Dirkschneider göra det. Alla nya och gamla fans tolererar den "nye" sångaren Mark Tornillo men vi älskar ju den tyske krut- och kraftmannens pipa på klassiker som "Balls to The Wall", "Burning" eller "Fast as a shark". Hur skall vi klara detta?

Likt en gudfader av heavy metal stegar Udo tvärsäkert ut på Sweden Stage och kickar igång showen med Starlight. Udo är monolitiskt cool medan gitarristerna Kasperi och Andrey, blöjbarn på den tiden Accepts klassiker skapades, står för en sprudlande riffglad scenshow redan från start. Sedan följer Living for tonite, London leatherboys och Midnight mover. Hit på hit på heavy metal-hit. Breaker, Princess of the dawn (allsång deluxe), Restless and wild, Son of a bitch ökar upp lyckan i publiken till max. Up to The limit, Midnight highway, Screaming for a lovebite, Losers and winners, Metalheart, Flash rockin man. Ja ni fattar ju vad vi upplevt: heavy metal-ABC! Udo himself är fåordig men  mysrolig mellan låtarna och leker runt på scen med sina båda gitarrister och Fitty Wienhold på bas. Sonen Sven, bakom trummorna har redan uppnått en musikalisk mognad nog för heavy metal och visar lite intressanta trumstockstrix. Vi i publiken får uppgiften att sjunga tyroler-introt till Fast as a shark och allsången är total på Balls to the wall (denna anskrämliga låt). Min absoluta favorit metaldänga Burning, i uppspeedat tempo, bränner av sluttampen på showen i en kaskad av pyroteknik. Vi är nöjda och belåtna, alla heavy metall-skallar i publiken, även om jag är förvånad över att I'm a rebel inte fick vara med. Jag tror förövrigt inte ett dugg på att detta är sista gången vi får höra Udo framföra Accept-låtar. Tanken är bara för befängd.

RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Emma Kling (emma.kling@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Anna Skogh (anna.skogh@rockbladet.se)
BAND: Dirkschneider
ARENA: Festival Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2016-06-11

Relaterade artiklar