Sweden Rock Festival 2016 – Imperial State Electric riffar rockpärlor

Imperial State Electric har säkerligen spelat 3-4 gånger sedan starten 2008. Sakta men säkert vinner bandet publikens hjärtan och i höstas kom deras fjärde och mest påhejade album Honk Machine. Nu kan Nicke och gänget dela och ge lite mer bland repertoaren och få till ett gig på Sweden Rock Festival 2016, fyllt av rock 'n' roll-pärlor.

Majoriteten av publiken ligger eller sitter i solen på sluttningen på Sweden Stage denna sletna fjärde festivaldag. Framför scen står dock en skara på kanske 500-600 tappra musikälskare som skall bevittna Nicke med band kicka rumpa ytterligare en gång denna festival. 

Ljudet är perfekt skruvat åt Imperial State Electric, dessa kompetenta supermusiker kan leka sig igenom sin setlist och sin nu hyfsat gedigna rockskatt. Detta band började som Nicke Anderssons soloprojekt, samtliga bandmedlemmar är minst sagt delaktiga i musicerande och framförande. Man delar på instrument, sånginsatser och uppeppning av publik. Tobias Egge och Nicke skapar tillsammans ett maffigt sväng och rockposar i perfekt synkronisitet. Souliga More than enough of your love och lite melankoliska Lord knows I know that it aint right och fartiga Uh-huh utgör det bästa ur repertoaren.  Dolf på bas får sjunga den ruffigare Reptile Brain, fantastiskt kul. Sedan dyker, inte helt oväntat, Dregen upp med tillhörande jättegura och bjuder Nicke på gitarrduell. Allt är så proffsigt och musikaliskt så man nästan går åt och publiken har dubblerats framåt finalen. Som består av covers. Nicke älskar covers. Creedence Clearwaters Unfortunate Son och Steppenwolfs Born to be wild avhandlas i lite för rapp marschtakt för min smak. Men varför avslutar man med covers? Varför? Ni har ju låtarna boys! Kom igen nu.

SKRIBENT: Emma Kling (emma.kling@rockbladet.se)
BAND: Imperial State Electric
ARENA: Sweden Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2016-06-11
BETYG: 7/10

Relaterade artiklar