The Kristet Utseende på Sweden Rock Festival

Namnet  Pastor Fahlberg passar sångaren Jörgen bra, likt en pastor inför en församling som troget följt honom genom åren trotsar publiken det stormigt växlande vädret. Ena stunden är det sol och den andra regn, lite som på scen.

Personligen är jag inget stort fan av hårdrock på svenska, men The Kristet utseende bjuder på en tillräckligt bra show för att väcka mitt intresse. Det är första gången jag ser bandet och känner tyvärr inte igen några av låtarna, men temat är genomgående och tydligt för den som känner till bandet. För oss som inte gör det är det svårt att avgöra vad som är allvar och vad som är skämt. 

Enligt den något överförfriskade mannen bredvid mig som gång på gång bränner mig med sin cigarett är detta ett av Sveriges bästa band. Jag vet inte riktigt om jag är i stånd att hålla med, sångarens röst passar melodierna bra och instrumenten är väl sammanspelta. Men för en som inte är så invigd i bandet är det svårt att säga om de spelar låtarna bra eller om det finns förbättringar att göra. Inslagen av punken och metallen finns där, främst i de hårda tonerna som kommer ifrån Magnus Bergström på bas som också är den som lever ut sin inre metalgud. Vissa stunder ser han ut som han blir ett med basen, ett positivt tecken på att han kan sitt instrument bra och känner till det väl. Gitarristerna Michael Lansink och Janne Wiklund låter som en, vilket är lite synd då jag gärna sett dem sätta sin egen prägel på spelandet. 

Trummorna är hårda som sig bör när det gäller denna genren inom musik och Erik Barthold håller takten bra.

Spelningen som äger rum på 4 Sound Stage här på Sweden Rock är helt okej enligt mitt tycke. Låtarna flyter bra och lite mellansnack då och då, såklart med kristna inslag gör att pauserna mellan varje låt är tillräckligt långa. 

Om det är ett band jag kommer se igen låter jag vara osagt, men musiken lyckas tyvärr inte fånga mig denna gången.

RB-Betyg-4_10
SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Cathrin Linné (cathrin.linné@rockbladet.se)

EVENT: The Kristet utseende
ARENA: 4 Sound stage
DATUM: 2016-06-10
BÄST: Deras glädje över att stå på scenen 

BANDFAKTA

MEDLEMMAR

Jörgen Fahlberg – sång  
Michel H Lansink – gitarr
Janne Wiklund – gitarr
Erik Barthold – trummor
Magnus Bergström – bas

Diskografi

1994 – Sug och fräls (återutgavs 1996)
1996 – Pang på pungen i Portugal (återutgavs 2013)
1998 – Djävulsvingar över kapellet
2006 – Sieg Hallelujah
2013 – Pervogenesis

 

 

 

Relaterade artiklar