THUNDERMOTHER KLARA FÖR BRÅVALLA

I höstas släppte Thundermother ösiga albumet Road Fever på Despotz Records. Dom har sedan dess varit på turné och spelat i såväl Sverige, ute i Europa och på Östersjön. Nu är det dags att ställa sig på en scen på Sveriges största festival – Bråvalla!

Bandet spelar på fredag den 1 juli och jag tycker du ska peppa upp och lyssna på Road Fever, all info om festivalen finner du på Bravallafestival.se.

Thundermother bildades sommaren 2010 i Växjö när gitarristen Filippa ville börja spela rock. Tillsammans med våta drömmar och visioner samt med låten ”Shoot to kill” snurrandes i skallen bildade hon Thundermother. Hon flyttade till Stockholm för att förverkliga sin dröm.

Där hittade hon sin partner in crime, Giorgia Carteri från Italien, som även hon strävade efter samma dröm.

Efter ett antal provspelningar hade dom till slut hittat rätt sammansättning musiker som delade deras motivation och passion för rock’n’roll: Tilda Stenqvist från Karlstad på trummor, Linda Ström från Småland på bas och Clare Cunningham från Dublin på sång.

Bandet har kul och det är uppenbart när dom står på scenen. Sant nöje och rock’n’roll i blodet. Hårdrocksbrudar från runt om i världen står enade på scenen för att göra en sak, spela tillsammans och åka på turné.

Thundermother har spelat på Close-Up båten tillsammans med Turbonegro och Candlemass samt turnerat Sverige runt med Danko Jones. Dom har spelat på Rockklassiker-båten tillsammans med bland andra W.A.S.P. Dom har definitivt nått sin framgång på egen hand och den hårda vägen. Utan skivkontrakt har dom fyllt pubar och klubbar till bristningsgränsen och spelat på Sweden Rock och Get Away Festival.

Relaterade artiklar