Band Of Horses – Bråvalla 2016

Vi har alla hört låten The Funeral som spelats otaliga gånger i tv-serier, radio, filmer och allt däremellan. Band Of Horses är anti-tesen hur ett Seattle-band bör låta. Men textmässigt finns det regniga dagarna från den ändlöst regniga staden kvar. Det är inte för intet som grungen skapades och formades i bandets hemstad Seattle. 

Att vara ett indie-band på ett stort bolag kan få ens fans att rikta kritik mot ens äkthet, och få en själv att styras av bolagspampars beslut om hur man bör låta för att sälja som mest. Band Of Horses undviker detta och må inte vara Bråvallas största band, varken sett till storleken på scenen eller publiken, men kan mycket väl vara ett av de banden med de mest solidariska fansen. 

Trots bandets blygsamma attityd till musikbranschen finns det inget blygsamt i bandets framträdande. De vet vilka de är, helt utan krusiduller. I en tid av kopior av kopior är det väldigt befriande. 

Det är kanske inte den mest medryckande spelningen under dagen, men definitivt en av de mest stilsäkra. The Funeral ihop med kvällsmörkret är så mysigt och intimt som Band Of Horses alltid borde vara. De är inget festival-band, utan mer klubb-band, men de försöker för mycket ikväll. För få låtar är av den sparsmakade karaktären. Jag vill höra alla deras ballader, se tändare och mobiler i luften och bara dras in i den härliga vaggande magin som heter Band Of Horses

 

RB-Betyg-8_10

Skribent: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
Foto: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
Event: Band Of Horses, Bråvalla Festival
Arena: Luna-scenen, Bråvalla Festival
Datum: 2016-06-30
Bäst: Att bandet inte har en enda dålig låt
Sämst: Att de spelade för få avskalade/lugna låtar

Relaterade artiklar