Biffy Clyro återvänder till Sverige

Högaktuella med det senaste albumet "Ellipsis", som bara är ett par veckor gammalt, beger sig nu de skotska storheterna ut på turné igen. Turnén innefattar bland annat att bandet headlinear de ikoniska festivalerna Reading Festival och Leeds Festival i slutet på sommaren – och inte långt efter det är det dags för Stockholm! Den 30 oktober kommer trion till Münchenbryggeriet i Stockholm för en efterlängtad konsert på svensk mark!

Att Biffy Clyro är ett av Storbritanniens främsta band på senare år råder det ingen tvekan om. De tre skottarna Simon Neil, James Johnston och Ben Johnston har spelat tillsammans sedan 1995 men det var först 2007 efter släppet av albumet "Puzzle" som bandet verkligen började bli en stormakt inom brittisk rock.

Trion har sedan dess bland annat nominerats till "Best British Group" på BRIT Awards 2011, vunnit "Best British Band" på NME Awards 2013 och det senaste albumet "Opposites" utsågs till "Best Album" på Kerrang! Awards 2013. Just albumet "Opposites" är också bandets största framgång hittills med jublande recensenter och fans samt en förstaplats på UK Album Chart att visa som kvitto för skivan.

Nu är äntligen uppföljaren här. Bandet har följt sin inspelningstradition där Simon Neil (sång/gitarr) och tvillingarna Johnston med James (bas) och Ben (trummor) har stängt in sig i sin replokal för att skapa nytt unikt Biffy Clyro-material. Bandet reste sedan till Los Angeles och spelade in skivan tillsammans med superproducenten Rich Costey (Muse, My Chemical Romance och Sigur Rós bl.a.). Resultatet är inget annat än fantastiskt, vilket första singeln "Wolves Of Winter" var en hint om.

Plötsligt börjar man längta till hösten – och den 30 oktober på Münchenbryggeriet. Att få höra låtar som "Many Of Horror", "Bubbles" samt "Wolves Of Winter" och "Animal Style" från nya albumet – live? MON THE BIFF säger vi bara!

Datum

30.10 – Stockholm, Münchenbryggeriet

Relaterade artiklar