Biffy Clyro – Bråvalla 2016

Lagom till kvällskymningen drar dagens bästa rockakter igång. Så välljudande som detta band är kan man bara hoppas att resten av kvällens akter håller samma kvalité. 

Dagens hittils bästa akt går till otvivelaktligen till skottarna i Biffy Clyro. Det krävs sann skicklighet för att skapa så mycket som detta band skapar av så blygsamt få personer: Tre stycken, men ändå så dynamiskt, maffigt och originellt sound.

Här bjuds det på en best-off-kavalkad utan like, med lite nytt på toppen av tårtan. Mountains, Bubbles och Many Of Horror är givna triumfkort, och den nya singel Animal Style passar friktionsfritt in i selistan. Trots att sett Biffy Clyro förut blev jag lika frälst som om det vore första gången, och mer därtill. Snälla kom till Sverige igen och det illa kvickt.

RB-Betyg-10_10

Skribent: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
Foto: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)
Event: Biffy Clyro, Bråvalla Festival 2016
Arena: Panorama-scenen, Bråvalla Festival 
Datum: 2016-06-30
Bäst: ALLT
Sämst: Att bandet inte spelade längre/att de är här oftare

 

Relaterade artiklar