Editors – Bråvalla 2016

Det brittiska bandet kickar igång till ett något gråmulet Bråvalla och sångaren får på en gång med sig publiken med sina spamserliknade rörelser i takt till musiken. 

Bandet Editors som klassas som ett “dark indie rock”-band bildades 2002 gjorde i år sin andra Bråvalla-spelning, och jag måste säga att jag blev imponerad. Detta band har ett U2-liknande sound vilket innebär att det var lätt att lyssna, samt att gunga med i takt till musiken. Detta verkade jag inte heller vara ensam om att tycka då ett hav av gungande huvuden spred sig som löpeld utöver publiken. 

Utöver sitt sound så bjöd även frontfiguren Tom Smith på en riktig bra scenshow med sina spasmerliknande rörelser medan han sjöng vilket gjorde uppträdandet mer levande. Det bjöds även på ett fint pianospelande från hans sida, och hela uppträdandet var generellt rätt mysigt och bra. Jag måste även säga att jag är imponerad över folkmassan som ändå stod kvar under hela spelningen då det både regnande samt att Timbuktu körde samtidigt, på en annan scen längre bort. Men samtidigt så förstår jag att man stannar, och jag skulle säga att summan av kardemumman är att detta är ett band som jag definitivt kommer att gå på repeat i mina hörlurar framöver.

RB-Betyg-6_10

Skribent: Jessica Alsterblad (jessica.alsterblad@rockbladet.se)

Foto: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)

Event: Editors, Bråvalla Festival

Arena: Juno-scenen, Bråvalla Festival

Datum: 2016-06-30

Bäst: Att man från första låten fastnade för deras sound

Sämst: Att resterande bandet inte kändes lika energifulla som frontfiguren

Relaterade artiklar