Gefle Metal Festival 2016 – Overkill tar sig inte

Jag träffar Bobby ”Blitz” Ellsworth några timmar innan Overkills gig här på Gefle Metal Festival, och detta möte är en fullständigt skälvande och stjärnögd meet and greet från min sida. Men jag lyckas ändå haspla fram mina frågor och får 22 härliga minuter med världens göttigaste metalsnubbe. Intervju i full längd kommer inom kort så nu hoppar vi raskt över till konsertrecension.

Och näe, några thrashiga, overkilliska stordåd blev det tyvärr inte igår på Fire Stage här i Gävle. Någonting var rejält off. Ändock startar New Jersey-boysen tusan så bra med starka Armorist från senaste albumet White Devil Armory  och följer upp med klassikern Rotten to the Core. Bobby ”Blitz” Ellsworth manar på med knutna nävar och intensiv blick och en sedvanlig moshpit samlas redan under andra låten och den lilla tajta publiken skanderar Overkill, Overkill. Electric Rattlesnake från The Electric Age  följer men både gitarrer och D.D. Vernis annars så tydliga basgångar överskuggas av skrälliga, drälliga trummor (trummisen Ron Lipnicki, med sedan 2005, hoppade nyligen av och en av ljudtekniker har tillfälligt tagit över baskaggarna).

Bandet är i obalans och kanske beror det på Lipnickis avhopp, på det för bedrövligt rattade ljudet eller också är killarna helt enkelt inte på humör. Ironbound, Elimination och Fuck You visar äntligen lite thrashpuls och shredkred och Bobby vinner självklart poäng åt bandet med varm humor och sitt nasala gastande men sedan är ju showen redan över, innan det hinner bli hett. Typ. Detta är inte ett Overkill-gig som går till historien, vi får hoppas det tar sig bättre nästa gång.

SKRIBENT: Emma Kling (emma.kling@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Georgios Grigoriadis (georgios.grigoriadis@rockbladet.se)
BAND: Overkill
ARENA: Fire Stage / Gefle Rock Festival
DATUM: 2016-07-15

ROCKBLADET.se 5 out of 10

 

Relaterade artiklar