Rammstein – Bråvalla 2016

De tyska legenderna Rammstein bjöd på en show utan dess like som man nästan inte ens kan sätta ord på, men hur var sången egentligen?

Rammstein har häpnat oss alla, och även om man inte är ett fan så känner man ändå till dom. Därav var jag lite extra exalterad igår när jag för första gången skulle få se dessa legender live. Innan pratades det om att detta skulle vara deras största show hittills och jag skulle nog säga att nästan hela festivalens besökare var på plats. Och en show bjöd dom allt på, så jag skulle nästan säga att det var ett mer teaterliknande uppträdande på scenen. 

Alla medlemmar klev ut i zombieliknande kläder och sångaren Till Lindemann kom vid ett tillfälle även ut med en större kappa som fick honom att se ut som en döende äldre tant. Dock gömde det sig en självmordväst under kappan som han sedan “sprängde” med hjälp av imponerande effekter. Denna typ utav effekter pågick under hela spelningen, vilket gjorde att det faktiskt var värt att stanna kvar under den 1 1/2 timme långa konserten. Rammstein må vara häftiga att se och är definitivt duktiga på att bjuda på en show, men jag måste dock erkänna att denna tyska musik inte är något som faller mig i smaken tyvärr. Det spekulerades även kring om dom faktiskt körde singback då det vid ett flertal tillfällen såg ut som om frontmannen Till mimade. 

Summan av kardemumman skulle jag säga är att Rammstein verkligen kan leverera en show, men sångmässigt var det tyvärr inte mycket att hänga i julgranen, enligt mig. Dock så var ändå spelningen mycket uppskattad av många andra inbitna Rammstein fans. 

ROCKBLADET.se 5 out of 10

Skribent: Jessica Alsterblad (Jessica.alsterblad@rockbladet.se)

Foto: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)

Event: Rammstein, Bråvalla Festival

Arena: Panorama, Bråvalla Festival

Datum: 2016-06-30

Bäst: Defintivt showen och alla fantastiska effekter

Sämst: Att det inte riktigt föll mig i smaken sångmässigt

Relaterade artiklar