Turbonegro – Bråvalla 2016

Norrmännen i Turbonegro och deras självbenämnda deathpunk möter en stor publik på Luna-scenen, trots regnet och det svala vädret. Sista dagen och en av festivalens allra sista spelningar spelar de intensivt, högljutt och glatt inför bakissjälar och leriga gummistövlar. Men lyckades bandet vara medryckande?

Både ja och nej. De har scenshowen, publikfrieriet, de stela skämten i mellansnacken och ett tight band. Trots detta är det inte ett förvånansvärt själlöst band som jag inte kan placera på musikhimlen. Vad vill de vara? Det är ett gäng showmonkeys med Ramones och Backyard Babies fetischism. De snackar om att school is out, men tyvärr levereras inget i närheten av Alice Coopers klassiker, utan allt är utan substans och står endast och vinglar med kryckorna av sina influenser. Vore inte fy skäms om något annat band tar Turbonegros plats i spelschemat nästa år.

Betyg:ROCKBLADET.se 5 out of 10
Skribent: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
Foto: Sandra Berkemo (sandra.berkemo@rockbladet.se)
Event: Turbonegro, Bråvalla Festival 2016
Arena: Luna-scenen, Bråvalla Festival 
Datum: 2016-07-02
Bäst: Stämningen
Sämst: Musiken och den omåttliga töntighetsnivån

Relaterade artiklar