Volbeat tar sin arenaturné till Malmö, Göteborg och Stockholm!

Danska Volbeat åker ut på stor arena turné i Europa i höst och nu är det klart att Sverige får tre efterlängtade besök. Den 20 oktober intar de Malmö Arena, den 21 oktober spelar de på Scandinavium i Göteborg och den 22 oktober på Ericsson Globe i Stockholm. Med sig har de inga mindre än Australiens Airbourne och amerikanska Crobot.

Volbeats Michael Poulsens ord om rockpaketet som kommer till Sverige: 
"Rock 'n roll from three continents gathered in one place will be loud enough to tear the roof off of any building."  

Bandet firar just nu succén med nya albumet ”Seal The Deal & Let’s Boogie” som gått in på albumlistans första plats i Sverige, Tyskland, Danmark, Finland, Belgien, Österrike och Schweiz. I Kanada och Norge gick albumet in på en andraplats och i USA på en fjärdeplats.

Sedan bandet grundades 2001 har detta Grammy-nominerade danska rockband kritikerhyllats och nått enorma kommersiella framgångar med deras unika mix av klassisk rock ’n’ roll, heavy metal och rockabilly. Bandet kokade ner sina vitt skilda influenser – allt från Johhny Cash till Elvis Presley till Metallica till Slayer – till ett nytt och spännande sound som snabbt skiljde sig från allt annat. Nya studioalbumet fortsätter att cementera Volbeats sound och frontmannen Michael Poulsen som en unik visionär och berättare. 

Poulsen berättar: "This album is Volbeat, but there is progress too, when it comes to songwriting with huge melodies. It has the songs I have been trying to write for years and it seems like I was in the right spot to gather all the pieces." 

Volbeat är Michael Poulsen (Gitarr / Sång), Jon Larsen (Trummor), Rob Caggiano (Gitarr), Kaspar Boye Larsen (Bas).

Datum
20.10 – Malmö, Malmö Arena
21.10 – Göteborg, Scandinavium
22.10 – Stockholm, Ericsson Globe

Biljetter
Biljetterna släpps 8 juli kl 10.00 via www.LiveNation.se.

Relaterade artiklar