Amaranthe aktuella med nytt album!

Amaranthe släpper den 21 oktober nya albumet ”Maximalism” som följer upp succén ”Massive Addictive” från 2014.

”Maximalism” som släpps via Spinefarm/Caroline är bandets fjärde studioalbum där de återigen jobbat med producenten Jacob Hansen (Volbeat, Erica, Delain) och Svante Forsback (Rammstein, Apocalyptica, Dragonforce) som mixat albumet.På albumet levererar dom 12 nya låtar som infriar löftet om om att vara ”Bigger, Bolder” som albumtiteln antyder. Amaranthe som alltid valt att gå sin egen väg musikaliskt och letat nya infallsvinklar, är med ”Maximalism” tillbaka med deras signature ”sound” där de blandar olika stilar och gör det till sitt eget.

Från den kraftfulla  ‘Faster’ & ’Fury’ till de dramatiska låtarna ‘Limitless’ & ’Endlessly’ där sångerskan Elize Ryd verkligen glänser är ”Maximalism” ett album där Amaranthe visar upp både kraft och känslor fast beslutna att  ta allt ”to the max”…

  Så här säger gitarristen, Olof Morck:-

"Maximalism" is our manifesto to the world! We are genuinely thrilled with the new material, definitely our most diverse collection to date; our trademark ‘bleeding edge’ modern metal remains intact, of course, but fused with an even broader range of genres than before… there’s everything here including stadium rock, innovative pop and danceable super-hits. Expect these tunes to enter your mind on a permanent basis!”

Amaranthe startades i Göteborg 2008 med medlemmar både från Sverige och Danmark. Bandet har sen starten växt till at bli ett av Sveriges störta metalband och etablerad sig både på hemmaplan och utomlands. Amaranthe släppte sitt självbetitlade debutalbum 2011, men det var med uppföljaren ”The Nexus” som de fick sitt genombrott. Albumet gick in som #4 på den finska albumlistan och #6 på den svenska. Succén fortsatte så deras tredje album ”Massive Addiction” som gick in som #1 på Amerikanska Billboard Heatseeker Chart. Amaranthe har gjort tre stora headliner-turnér i både Europa och USA, och deras låtar har streamats över 115 miljoner gånger på Spotify. 

Tracklist för ‘Maximalism’

01. Maximize
02. Boomerang
03. That Song
04. 21
05. On The Rocks
06. Limitless
07. Fury
08. Faster
09. Break Down And Cry
10. Supersonic
11. Fireball
12. Endlessly

Bandet kommer även att ge sig ut på en Europaturné i oktober/november med Sonic Syndicate och Smash Into Pieces som support. Turnédatum kommer att presenteras inom kort.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Amaranthe
AKTUELLA MED: Nytt album "Maximalism" som släpps den 21 oktober.

BANDFAKTA – AMARANTHE

MEDLEMMAR
Jake E – Vocals
Elize – Vocals
Henrik – Screams
Olof – Guitars and keys
Morten – Drums
Johan – Bass

DISKOGRAFI

Amaranthe (2011)
The Nexus (2013)
Massive Addictive (2014)
Maximalism (2016)

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar