En blandning av gott och blandat med Degreed

En röst som är något helt annat än den typiska whisky och cigarrösten som brukar prägla rock rungar åt från scenen och backas upp av toner från den gnällande elgitarren. Det har blivit dags för Degreed att visa vilken grad deras musik når upp till.

Trummisen Mats Ericsson ser ut som en gladiator där han sitter bakom trumsetet och slår med all kraft han har i sig på instrumentet. Blandningen av hård metal och melodisk rock är påtaglig i hans framfart och tempot håller en bra nivå tack vare honom. Micke Jansson på keyboard skapar otroliga slingor av ljusare toner som står sig fint i kontrast till Mats mörkare delar och när Daniel Johansson piskar strängarna på gitarren blir det mer än bra. Alla musikerna har en skicklighet som ligger på samma nivå, men de bidrar med olika melodier som vävs samman till en enda stenhård. Men scenen verkar inte vara stor nog för Daniel vars närvaro skriker efter mer utrymme att kunna släppa loss ordentligt på.

Sångaren och tillika basisten Robin Ericsson levererar lika fängslande sång som instrumentala toner från basen, det är inte ofta jag ser en sångare spela bas vilket för mig gör att bandet sticker ut lite.

Det finns inga pauser att tillgå mellan låtarna och ingen tid att slösa bort på mellansnack, bandet vill täcka så mycket av sin tid på scen som möjligt med att bara spela sin musik.

Det är en helt okej spelning och allt flyter på bra, men trots det jämna tempot saknar jag lite mera fart på vissa partier i låtarna. I vissa blir det lite för mycket åt det pop-rockiga hållet, men det vägs upp av tunga trummor och fantastiska gitarriff.

Degreed är definitivt ett band jag vill fortsätta att utforska, än är vi inte riktigt där då vi är riktigt synkade som åhörare och band men det finns ingen tvekan om att vi kanske kommer dit så småningom.

Se alla bilder från spelningen här:

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se

EVENT: Hadirajafestivalen 2016
ARENA: Scenen
DATUM: 2016-08-20
BÄST:  Mats på trummorna och Robins unika röst.
BETYGRB-Betyg-6_10

BANDFAKTA – DEGREED
Robin Ericsson
– Vocals/Bass
Mats Ericsson – Drums
Micke Jansson – Keyboard
Daniel Johansson – Guitar/Backing Vocals

DISCOGRAPHY

Life, Love, Loss – 2010
We Don´t Belong – 2013
Dead But Not Forgotten – 2015

HEMSIDA FACEBOOK

Relaterade artiklar