Erik Grönwall skapar akustisk magi på Hadiraja

För ungefär en månad sedan uppträdde Erik Grönwall tillsammans med bandkollegan Jona Tee från H.E.A.T på Stockholm Rocks Summerfest. Denna gången är det på Eriks egna festival Hadiraja som de tillsammans tar akustisk musik till en helt annan nivå.

Det må vara samma setlist denna gången också, men vad gör det när det funkar så bra?

Låtarna flyter på än bättre denna gången, Jonas uppbackning på både sång och gitarr har en helt annat rytm och Erik har ännu svårare att sitta still. Det dröjer inte länge innan han sparkar undan pallen och ställer sig upp så att vi får bevittna ett uppträdande som skulle kunna motsvara fem bands. Gitarren är mest i vägen och när han väljer att lägga ner den och istället rocka loss, då är det verkligen show på hög nivå.

Att säga att det bara är akustisk musik vore fel, det är verkligen något mer, trots att vi sitter lite ifrån scenen på en kulle och njuter är känslan av en intim spelning en varm sommarkväll påtaglig. Besökarna runtomkring känns som vänner vi har samlats med för en trevlig kväll, ingen är en främling när de ljuva tonerna från gitarrerna flyger fram. Eriks varierande tonläge från högt till lågt för att sedan nästan viska fram refränger gör att nivån på närheten stiger.

När Jona lämna honom kvar ensam på scenen avslutar han den korta spelningen med bravur och visar återigen att han är en artist som ensam på scen kan leverera lika mycket show som ett fullskaligt band.

Se alla bilder från spelningen här:

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se

Relaterade artiklar