Hurula – Ny drog (Singel)

Robert Hurula går från klarhet till klarhet, nyligen med en tokhyllad spelning på Way Out West som lämnade en euforisk skribent på Gaffa med orden "Mållös" och högsta betyg. Jag är inte förvånad. Umeåsonen har inte bara lyckats med bedriften att aldrig någonsin gjort en enda dålig låt, han har även lyckats med att bli kommersiell genom att vägra vara kommersiell. Hurula är som en punkigare Håkan Hellström och borrar sig med sina vemodiga textern in i nostalgiska och tonårsnaiva själar. Här finns universell tematik som passar den unga 30+ pappan på Söder och tonåringen i flickrummet. 

Annons 

 

Med singeln "Ny drog" bäddas det perfekt för ett nytt album. Här har vi retrosoundet vi gillade i den ganska så lika "Vår Tid Kommer" från Hellströms senaste EP, kombinderat med Hurulas standardiserade punkiga (men inte aggressiva) stil. Den är lättlyssnad och catchy, men inte så desperat och hungrig som "Ont som jag" eller den gamla klassikern "22, men fungerar ändå som ett väldigt fint tillägg i Hurulas snabbt växande musikkatalog. 

SKRIBENT: Philip Almén (Philip.almen@rockbladet.se)
ARTIST: Hurula
SINGEL: Ny drog
RELEASEDATUM: 2016-08-17
SKIVBOLAG: Stranded/Universal Music

Relaterade artiklar