Metallica släpper första singeln till nya albumet “Hardwire… To Self-Destruct”

Äntligen är den här, Metallicas nya album ”Hardwire…. To Self-Destruct”. 8 års väntan är nu över och thrash-legenderna har nu kompilerat sitt tionde album som blir den första fullängdaren att släppas via deras egna skivbolag Blackened Recordings. Albumet kommer släppas den 18 november över hela världen. Idag släpptes den första singeln, ”Hardwire”, förväntningarna är skyhöga som alltid, så nu återstår att se om den hållet måttet?

Metallica är en av giganterna inom hårdrocksvärlden och stil-bildade hela thrash-scenen. De har verkligen gått sin väg och vågat ändra stil många gånger, framför allt från Black Album och framåt. På förra skivan Death Magnetic fick vi en fingervisning om att de var på väg att ta upp det gamla soundet från 80-talets guldår, så frågan är nu vilken riktning de kommer ta på det tionde albumet ”Hardwire…. To Self-Destruct”?

Idag den 18 augusti släpper de albumets första singel ”Hardwire” och de skickar absolut ut en signal till de gamla fansen att det gamla soundet är tillbaka. Huvudriffet påminner mig mycket från Whiplash från Kill `Em All-plattan och basen mullrar på i en symbios mellan Trujillo och Cliff, det är extra tydligt i övergången som sker i mitten av låten. Tempot är rejält uppskruvat och jag kan tänka mig att den kan bli riktigt massiv live när hela publiken kommer gå bärsärk.

Hardwire… To Self-Destruct” är producerad av Greg Fidelman tillsammans med Lars och James. Den kommer bli en dubbel-skiva på 80 minuter, fullmatad med thrashiga riffs. Och fortsätter de på samma bana som första singeln så kommer många fans där ute att bli riktigt nöjda.

HELL YEAH!!!!!!

 

RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Metallica
NY SINGEL: Hardwire (första singeln från det kommande albumet "Hardwire… To Self-Destruct" som kommer släppas den 18 november)
RELEASEDATUM: 2016-08-18
SKIVBOLAG: Blackened Recordings

Metallica-Promo-2016

FAKTA – METALLICA

MEDLEMMAR
James Hetfield – Gitarr, Sång
Lars Ulrich – Trummor
Kirk Hammett – Gitarr
Robert Trujillo – Bas

DISKOGRAFI

Kill 'Em All (1983)
Ride the Lightning (1984)
Master of Puppets (1986)
…And Justice for All (1988)
Metallica (1991)
Load (1996)
Reload (1997)
St. Anger (2003)
Death Magnetic (2008)
Hardwired… To Self-Destruct (2016)

| HEMSIDA | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY |

FAKTA – Hardwire… To Self Destruct

SPÅRLISTA

Disc One

1. Hardwired
2. Atlas, Rise!
3. Now That We’re Dead
4. Moth Into Flame
5. Am I Savage?
6. Halo On Fire

Disc Two

1. Confusion
2. Dream No More
3. ManUNkind
4. Here Comes Revenge
5. Murder One
6. Spit Out The Bone

Disc Three (Deluxe Edition Only)

1. Lords Of Summer
2. Riff Charge (Riff Origins)
3. N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
4. Tin Shot (Riff Origins)
5. Plow (Riff Origins)
6. Sawblade (Riff Origins)
7. RIP (Riff Origins)
8. Lima (Riff Origins)
9. 91 (Riff Origins)
10. MTO (Riff Origins)
11. RL72 (Riff Origins)
12. Frankenstein (Riff Origins)
13. CHI (Riff Origins)
14. X Dust (Riff Origins)

 

Relaterade artiklar